1.455.065 euro opgehaald bij twaalfde editie 24-uurse HomeSport Events

24 JUN 2023 13:44 | Ronald McDonald Kinderfonds

Opbrengst bestemd voor families met een ziek kind in Ronald McDonald Huizen 

1.455.065 euro is dit jaar de opbrengst van de twaalfde editie HomeSport Events, het sportevenement van Ronald McDonald Kinderfonds. Het bedrag werd onthuld tijdens de start van het sportevenement om 13.00 uur. Na de onthulling vertrokken de ruim 1.300 sportievelingen. Op de racefiets, hardlopend en wandelend leggen zij in 24 uur honderden kilometers af. Het bedrag komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. 

Vanmiddag om 13.00 uur is het startschot gegeven door Kinderfondsambassadeur Airen Mylène en Michiel van Willigen, wethouder van de gemeente Zwolle bij het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle. De HomeSporters gaan in teamverband 500 kilometer wielrennen, 240 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. Dag en nacht, dwars door Nederland. Allemaal voor dat ene doel: families met een ziek kind dicht bij elkaar brengen.  

Chequeonthulling HomeSportEventsFotocredits: Wouter Roosenboom

Dwars door Nederland 

De wielren-, hardloop- en wandelroutes leiden door heel Nederland: van Zwolle tot Rotterdam, Tilburg, Nijmegen en Apeldoorn. Daarbij passeren de sporters diverse Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Onderweg vinden ze rustpunten om even bij te komen en op te laden voor de volgende etappes. Op zondag 25 juni worden alle sporters vanaf het Deltion College in Zwolle in de laatste kilometer feestelijk onthaald.  

Samen het verschil maken 

Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Kinderfonds, is ontzettend blij met het resultaat. “Elk jaar is de inzet van alle sporters, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen weer zó indrukwekkend. Zij hebben zoveel gegeven om dit weekend tot een succes te maken. Onze dank gaat uit naar hen én naar alle donateurs natuurlijk. Samen maken zij écht het verschil voor families met een ziek kind. Bijzondere dank gaat uit naar McDonald’s: zij zijn voor de twaalfde keer op rij hoofdsponsor van het evenement.” 

McDonald’s betrokken hoofdsponsor 

Diverse medewerkers van McDonald’s, onder wie Managing Director Annemarie Swijtink, sporten ook dit jaar zelf weer mee. Annemarie Swijtink: “Als je kind ziek is, wil je als familie alleen maar dichtbij zijn. De Ronald McDonald Huizen maken dit mogelijk. Daaraan leveren wij graag een bijdrage op financieel vlak, maar ook concreet door met meerdere teams deel te nemen aan dit event en anderen zetten zich in als vrijwilliger. Ik ben ontzettend trots op de betrokkenheid van de McDonald’s medewerkers.” 

Doneer of kom langs  

In totaal hebben de HomeSporters al 1.455.065 euro opgehaald. De tellers lopen nog door tot en met 25 juni. Ook doneren? Ga naar homesportevents.nl.  Of kom op 24 of 25 juni de sportievelingen toejuichen bij een van de cheerpoints onderweg.  

Fotocredits: Wouter Roosenboom

Meer weten over HomeSport Events? Ga naarhomesportevents.nl

Kijk hier de tours van 2022 terug: https://youtu.be/By-z-UQ0P1U 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen