Welke relatiegeschenken zijn de beste van 2024?

11 SEP 2024 08:43 | Traffic Family

Relatiegeschenken zijn nog altijd razend populair. Dat is niet zonder reden, want met een goed geschenk kun je heel veel bereiken. Zo vergroot je de zichtbaarheid van je merk, bind je je klanten aan je, vergroot je je netwerk en zo zijn er nog vele andere redenen te noemen. Als je met relatiegeschenken wilt gaan werken, is het goed om te weten welke producten altijd in de smaak vallen. Zo voorkom je dat je iets weggeeft waar niemand op zit te wachten en besteed je je geld nuttig. We zetten enkele favoriete geschenken voor je op een rijtje. 

Je hoeft zelf niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden 

Hoe weet je wat een goed relatiegeschenk is? Door naar het aanbod te kijken van gerenommeerde aanbieders. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de site van Maxilia. Maxilia relatiegeschenken hebben bewezen dat ze doen wat ze moeten doen en dat terwijl de inkoopprijzen hier heel scherp zijn. Waarom zou je zelf steeds weer het wiel moeten uitvinden wanneer anderen al lang weten wat het beste werkt? Door bij bekende aanbieders je relatiegeschenken te bestellen, weet je zeker dat je iets moois in huis haalt en bovendien bespaar je jezelf een hoop moeite. Je kunt namelijk online ook gelijk aangeven wat je op de producten wilt aanbrengen. Door je relatiegeschenk te personaliseren maak je er echt een persoonlijk geschenk van. Iedere keer als de ontvanger je product in handen heeft, zal deze even aan jouw bedrijf denken. Dat is precies wat je wilt. Bekijk welk product je wilt bestellen.

Geef een geschenk dat een probleem van je klant oplost

Praktische geschenken zijn nog altijd onverminderd populair, niet alleen om te geven, maar ook om te ontvangen. Kies daarom een cadeau dat een probleem van je klant oplost. Waar moet je aan denken? Een goed voorbeeld is een paraplu. In Nederland regent het vaak en dat kan heel vervelend zijn. Laat daarom paraplu’s bedrukken bij Maxilia en zet deze in als relatiegeschenk. Kies voor een stevige paraplu zodat hij lange tijd mee zal gaan. Iedere keer als het regent zal iemand door jouw paraplu herinnerd worden aan je bedrijf. Mocht deze persoon ooit iets van je nodig hebben, dan ligt je bedrijf nog vers in het geheugen. Kies daarom altijd voor een product dat een oplossing biedt, je kunt ook voor een drinkfles kiezen of voor een USB-stick zodat iemand altijd genoeg opslagcapaciteit heeft. Welk geschenk je ook kiest, zorg dat je altijd het logo van je bedrijf op het product aanbrengt. 

Je timing is key voor het succes van je relatiegeschenk

Of je relatiegeschenk zijn doel bereikt, hangt niet alleen af van wat je geeft, maar ook van het moment waarop je het geeft. Timing is cruciaal, zowel in positieve als negatieve zin. Zorg er daarom voor dat wanneer je relatiegeschenken wilt inzetten om banden met bestaande relaties aan te halen, je op de hoogte bent van wat er speelt bij deze relaties. Weet je bijvoorbeeld dat een bedrijf een tegenslag te verwerken heeft, laat iets van je horen. Hetzelfde geldt voor wanneer iemand een jubileum heeft of wanneer het bedrijf in de prijzen gevallen is. Door op zo’n moment iets van je te laten horen, zien mensen dat je betrokken bent. Laat je niets van je horen, dan kun je daar juist een negatieve indruk mee maken, dus probeer dat te voorkomen. Vergeet niet om een persoonlijke boodschap aan je geschenk toe te voegen. Reken maar dat je daarmee indruk zult maken op de ontvanger.

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales