Weekverwachting: van zonnig en zacht naar (veel) regen en wind

06 OKT 2024 13:06 | Weeronline.nl

Aan het begin van de week kunnen we nog even in de zon genieten van zacht herfstweer met 17 tot 19 graden, want later in de week veroorzaakt ex-orkaan Kirk kletsnat en onstuimig weer. Donderdag zal de spits drukker uitvallen dan normaal. Richting het volgende weekend knapt het weer op, maar met 12 tot 14 graden is het niet meer zo zacht.

We beginnen de week best aardig. Maandagochtend komen in het noorden wel enkele buien voor, maar daarna is het een tijd droog met ook zon. Dit is het moment waarop we nog even kunnen opladen, want met 17 tot 19 graden is het zacht voor de tijd van het jaar en dat is later in de week wel anders. Dinsdag en woensdag laat de zon zich minder vaak zien en ontstaan af en toe buien.

Natte en drukke donderdag

Ex-orkaan Kirk is op weg naar West-Europa en woensdagavond en vooral in de nacht naar donderdag gaat het langdurig regenen. Afhankelijk van de route die Kirk aflegt zou het ook wel eens (heel) hard kunnen waaien, dus hou rekening met een natte en onstuimige donderdag waarop het op de weg (nog) drukker is dan normaal.

Kirk blijft niet lang hangen en vanaf vrijdag is het licht wisselvallig met af en toe buien en ook weer wat zon. De zachte lucht is met Kirk verdwenen en in de middag wordt het 12 tot 14 graden. De nachten worden ook wat kouder en in het weekend is het in de vroege ochtend 3 tot 8 graden.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/6-10-2024-weekverwachting

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws