Basisschool ‘School van Vrede’ werft baby's en peuters als toekomstige leraren

08 APR 2024 08:23 | De School van Vrede

Almere, 8 april 2024 – Om op een speelse wijze aandacht te vragen voor het landelijke lerarentekort, organiseert de School van Vrede een innovatieve baby-banenmarkt op 24 april 2024.

Met deze actie worden baby's, peuters en kinderen uitgenodigd om te 'solliciteren' voor de functie van toekomstige leraar, een manier om het bewustzijn rond het lerarentekort te vergroten.

Met het groeiende probleem van het lerarentekort voor ogen, neemt de School van Vrede het voortouw door jonge talenten - letterlijk van de wieg af - te werven. De dag zal gevuld zijn met een rondleiding, fruitproeverij, baby-ontspanningsactiviteiten, Q&A met huidige leerkrachten en medewerkers, en speelse sollicitatiegesprekken, onder begeleiding van leerlingen. 

Lange termijnvisie

‘Als we naar de huidige aanpak van het lerarentekort kijken, dan mist er in onze ogen een lange-termijnvisie; een waar wordt gekeken hoe ook de jeugd geïnspireerd kan worden om leraar te worden’, duidt Alaeddine Touhami, directeur van de School van Vrede. ‘Met deze baby-onderwijsbanenmarkt willen we die oproep voor een duurzame oplossing kracht bijzetten.’

De School van Vrede nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere middag vol plezier en betekenis. Elke jonge deelnemer ontvangt een certificaat in de vorm van een slabber met de inspirerende titel ‘Leraar van de Toekomst’, als erkenning van hun bijdrage aan deze bewustwordingsactie. ‘Laten we samen de eerste stappen zetten naar een oplossing voor het lerarentekort, met een glimlach en hoop voor de toekomst’, aldus de directeur.

Datum & Tijd: 24 april 2024, 16.30 - 18.00 uur

Locatie: Pieter van Damstraat 36, Almere (School van Vrede)

Speciale Voorzieningen: Er zal uiteraard gezorgd worden voor een verschoontafel en kindervoeding om deze middag perfect te maken voor onze jongste helden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: schoolvanvrede.nl.

Meer binnen de rubriek Onderwijs