Heropening Krajicek Playground Van Gentplein, Eindhoven

13 OKT 2023 08:51 | Krajicek Foundation

Persbericht

Heropening Krajicek Playground Van Gentplein, Eindhoven

Eindhoven – Op donderdagmiddag 12 oktober heropende Krajicek Playground Van Gentplein. De buurt was uitgelopen om dit feest mee te vieren, tussen de buien door.

Krajicek Playground Van Gentplein heropende met diverse sportieve activiteiten voor jong en oud. Ook waren er proeflessen te volgen, waaronder calisthenics, free runnen, voetballen en basketballen. Dit was een uitgelezen kans voor buurtbewoners om deze sporten uit te proberen en te ontdekken welke hen het meest aanspreekt. Na de herfstvakantie start een breed sport- en beweeg programma op verschillende locaties in de wijk. Zowel jeugd als volwassenen kunnen wekelijks sporten en bewegen en zo samen met andere buurtbewoners actief bezig zijn.

The Outdoor Generation

Deze heropening maakt deel uit van een grootschalig renovatietraject, The Outdoor Generation, dat de Krajicek Foundation dankzij de Nationale Postcode Loterij in 2020 kon opstarten. De grootste goededoelenloterij van Nederland stelde een bedrag van €2.500.000 beschikbaar om tien bestaande, maar verouderde Playgrounds een grondige opknapbeurt te geven. Meer ruimte, meer groen, meer sport- en spelmogelijkheden was de wens, met als doel meer kinderen een veilige plek in de buurt te geven om gratis te kunnen bewegen. Op het Van Gentplein heeft dit zich onder andere vertaald in een 3x3 basketbalveld met een in hoogte verstelbare basket, zodat ook rolstoelgebruikers kunnen basketballen. Ook zijn nieuwe, grote doelen en minidoelen voor voetbal geplaatst met een dempende, nieuwe vloer.

Kratos- en Dash opstellingen zijn geplaatst met valdempende ondergrond voor de freerunners. Ook is nieuwe belijning gemaakt voor zowel Twister als voor de dansende jeugd.

Model Krajicek Foundation

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen. De Scholarshippers zijn rolmodellen in de wijk. Zo begeleiden zeer gemotiveerde jongeren uit de wijk zelf de activiteiten en werkt dit voor de hele buurt positief. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de Eindhovense buurtsportcoaches van Stichting Dynamo.

Regiomanager Hasan Abaka van de Krajicek Foundation: “Op Playground Van Gentplein zullen minimaal twee keer per week activiteiten worden verzorgd door professionele buurtsportcoaches. Belangrijke partners daarin zijn Dynamo Jeugdwerk, T+huis, Kindcentrum Fellenoord en de Gemeente Eindhoven. Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. Dit zijn jongeren in de omgeving van de Playground die zich in ruil voor een studiebeurs willen inzetten voor de buurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit een levendige plek wordt én blijft!"

“Ook op deze heropende Playground streven we naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Voor ons is sport het instrument daartoe”, vertelt Abaka.

Zeven getransformeerde Playgrounds opgeleverd Inmiddels zijn zeven Playgrounds van The Outdoor Generation al volledig getransformeerd en officieel heropend. Playground Hondius in Den Haag en Playground Reigersbos in Amsterdam heropenden in 2022. Playground Meerzicht in Zoetermeer, Playground De Poppe in Coevorden en Playground Seedorf in Almere stonden in juni 2023 in de spotlights. Vorige week heropende Playground Oranjeplein in Den Haag. De laatste drie Playgrounds van The Outdoor Generation zullen in het najaar van 2023 en begin 2024 worden opgeleverd.

Krajicek Foundation in Eindhoven

De afgelopen jaren zijn er minimaal 2 Scholarshippers per jaar actief geweest op het Van Gentplein. Onze Scholarshippers hebben hun diploma`s gehaald en hun Scholarship succesvol afgerond. Het is fantastisch om te zien dat ze nog regelmatig actief zijn op en rondom de Krajicek Playground. We streven er naar vanaf november 2023 met 2 nieuwe kandidaten kennis te maken en weer te starten met de nieuwe Scholarshippers. Zij zorgen er samen met de partners voor dat kinderen dagelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen, wat helpt om de beste versie van zichzelf te kunnen worden.  Eindhoven heeft op dit moment 1 Krajicek Playground, het getransformeerde Van Gentplein in de buurt Hemelrijken.

Contactpersonen:

Regiomanager Hasan Abaka, 06- 82 11 79 14

Relatiemanager Vanessa Dobbe, 06- 27 09 30 02.

Noot voor de redactie: 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Vanessa Dobbe, Relatiemanager a.i. Krajicek Foundation.  Vanessa@krajicek.nl  

06-27093002 

Noot voor de redactie:  Voor meer informatie kunt u terecht bij Vanessa Dobbe, Relatiemanager a.i. Krajicek Foundation.  Vanessa@krajicek.nl   06-27093002 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws