Martin sport 24 uur voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam: 'We gaan weer 'To The Mex'

15 JAN 2024 09:57 | Ronald McDonald Kinderfonds

Martin sport 24 uur voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam: 'We gaan weer 'To The Mex'

Voor de vierde keer verschijnt Martin dit jaar aan de start van HomeSport Events, de 24-uurse sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op 29 & 30 juni 2024 doet hij mee om geld om te halen voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Daar verbleven hij met zijn vrouw Manon 5,5 maand na de vroeggeboorte van zoon Mex. “Dankzij het Ronald McDonald Huis sliepen we dicht bij Mex, in plaats van in de auto op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Daarom doen we mee aan HomeSport Events voor óns Huis”, aldus Martin. 

24 uur sporten 

Martin en Manon doen graag iets terug voor ‘hun’ Ronald McDonald Huis, een logeerhuis voor families met een kind in het ziekenhuis. “We gunnen andere families ook een plek dicht bij hun zieke kind. Daarom gaan we voor de vierde keer 24 uur sporten tijdens HomeSport Events”, vertelt Martin. HomeSport Events is het 24-uurse sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers gaan in teamverband 500 kilometers wielrennen, 240 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen in 24 uur. In 2024 start en finisht het evenement bij Papendal in Arnhem.  

Met hun deelname halen Martin en Manon geld op voor de Ronald McDonald Huizen, zodat families met een ziek kind altijd dicht bij elkaar kunnen zijn. Team To The Mex wil minimaal € 10.000 ophalen voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. “Een overnachting in een Ronald McDonald Huis kost € 60. Met onze deelname willen we dus ruim 166 overnachtingen mogelijk maken voor families met een ziek kind.” 

“Als het Huis er niet was geweest, hadden we in onze auto geleefd.” 

Het HomeSport Events-team is vernoemd naar de zoon van Martin en Manon, Mex (nu 6). Hij kwam na een zwangerschap van 25 weken ter wereld. “Hij had een redelijke start en de eerste nacht verliep goed. Maar daarna ging het snel mis.” Binnen 24 uur krijgt Mex zijn eerste hersenbloeding en er volgen er meer. Manon en Martin beleven drie vreselijke maanden op de intensive care. Mex krijgt in die periode zelfs een hersenvliesontsteking. Er volgen vele operaties en de situatie blijft onstabiel.  

In totaal ligt Mex ruim vijf maanden in het ziekenhuis. Al die tijd verblijft het gezin in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, een logeerhuis op loopafstand van het ziekenhuis. “Als het Huis er niet was geweest, hadden we in onze auto geleefd. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis. We wilden het liefst 24 uur per dag bij Mex zijn. Het is echt ons thuis geworden.”  Hoewel het inmiddels beter gaat met Mex, is het gezin nog steeds geregeld in het Huis te vinden als Mex weer naar het ziekenhuis moet. “Soms voor een week, soms drie maanden. Alles bij elkaar opgeteld hebben we al een jaar in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam verbleven. We zijn zo dankbaar dat het Huis er is.” 

Emotioneel 

Zes jaar en tientallen operaties later gaat het gelukkig beter met Mex. Daarom heeft Manon besloten om dit keer zelf ook mee te doen aan HomeSport Events, samen met Martin. Martin: “Ik kijk ernaar uit om het dit jaar voor het eerst samen met Manon te doen. Als begeleider in het team fietst ze met ons mee op de route. Het moment dat Mex ons onthaalt bij de finish zal emotioneel zijn.” 

Wil je team To The Mex sponsoren of met je eigen team meedoen aan HomeSport Events? Ga naar homesportevents.nl.  

 

Meer binnen de rubriek Sport