Unieke samenwerking MediaMarkt en DirectLease met populaire Fiat 500 leasemodellen

14 AUG 2023 15:25 | MediaMarkt

In samenwerking met DirectLease zullen in 48 Nederlandse MediaMarkt vestigingen drie type voertuigen aan consumenten worden aangeboden tegen een zeer scherp leasetarief. Het gaat om de top 5 modellen uit het A-segment: de Fiat 500 1.0 Hybrid, Fiat 500 Cabrio en de Fiat 500 E. 

De actie zal tijdens de ‘Back to School’ periode bij MediaMarkt lopen. Dat is van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 3 september 2023. Voor DirectLease en MediaMarkt is het de eerste keer dat ze op deze manier de krachten bundelen. Beiden verwachten veel van deze samenwerking, omdat ze klanten een geweldig scherp geprijsd leaseaanbod kunnen doen.

“Voor DirectLease is de samenwerking met MediaMarkt interessant en een unieke kans om als online aanbieder binnen het uitgebreide netwerk aan MediaMarkt winkels in Nederland zichtbaar te worden bij het grote publiek. We verwachten, met de voor deze actie gekozen populaire modellen en het daarbij vastgestelde zeer gunstige leasetarief, veel consumenten te bereiken”, aldus Niek Westerhof, Manager private leaseteam DirectLease.

Ook bij MediaMarkt zijn de verwachtingen hooggespannen. “We hebben voor het laatst zo’n 6 jaar geleden onze klanten leaseauto’s aangeboden en dat was toen behoorlijk succesvol. Door met DirectLease deze zeer geliefde modellen te kunnen aanbieden tegen een tarief dat zo’n 15% lager ligt dan het gemiddelde leasetarief in de markt, verwachten wij veel klanten hun gedroomde leaseauto te kunnen leveren,” aldus Marc Steur, Regionaal Directeur MediaMarkt.

Overigens geven beide organisaties aan dat als de samenwerking tot het gewenste succes leidt, er zeker gekeken wordt naar meer langdurige samenwerkingen. Voor MediaMarkt past het aanbieden van deze hybride en elektrische auto’s ook bij de reeds eerder geformuleerde ambitie om steeds meer duurzame producten te kunnen aanbieden aan klanten. “Met ons inmiddels behoorlijk groeiende assortiment aan BetterWay producten hebben we daar een belangrijke stap in gezet. Deze producten kenmerken zich door een duurzame productie, langere levensduur en goede reparatie- en recyclemogelijkheden. Daarbinnen willen we ook steeds meer gaan inzetten op E-mobility,” geeft Steur aan.

Voor meer informatie over samenwerking tussen DirectLease en MediaMarkt, kunt u contact opnemen met: Edward Verheij, Head of Communication MediaMarkt Benelux Tel: +31 6 28 794 783 Mail: verheije@media-saturn.com Over MediaMarkt MediaMarkt is de grootste elektronicaketen van Europa en is sinds 1999 actief in Nederland met momenteel 48 winkels. In totaal is de winkelketen met zo’n 1000 winkels actief in 13 Europese landen. Bij MediaMarkt staat de consument centraal. Jaarlijks bezoeken meer dan 100 miljoen consumenten MediaMarkt: door een bezoek aan de winkels of online. Met de introductie van de omnichannel propositie wordt de consument nog beter bediend, omdat zelf kan worden bepaald hoe, waar en wanneer elektronica wordt gekozen, gekocht en verworven. Binnenkort breidt MediaMarkt deze keuze nog uit met een marketplace. Bij de Smartbar die zich in elke MediaMarkt vestiging bevindt, wordt de klant totaal ontzorgd met advies en extra services, zoals het aanbieden van een unieke TV kalibratie en het gebruiksklaar maken van laptops, tablets en smartphones. Daarnaast kan worden gekozen uit een ruim assortiment aan televisie- en telefoonabonnementen of uit diverse groene stroomaanbieders. Met BetterWay, ons nieuwe duurzaamheidslogo, helpen we consumenten bij hun duurzame productkeuze en het verduurzamen van hun eigen gedrag. De winkelketen werd in 1979 opgericht en is onderdeel van de MediaMarktSaturn Retail Groep. ‘Let’s Go!’. www.mediamarkt.nl Over DirectLease DirectLease is een internationale leasemaatschappij, in 2001 begonnen met het aanbieden van leaseauto’s via internet. DirectLease maakt onderdeel uit van International Car Lease Holding (ICLH) en behoort daarmee tot de Van Mossel Automotive Group. In de beginjaren was DirectLease alleen actief met het aanbieden van zakelijke leaseoplossingen, maar sinds 2014 biedt DirectLease in Nederland (en later in België en Luxemburg) ook private lease aan. DirectLease is bovendien één van de leasemaatschappijen die vanaf de start bij het Keurmerk Private Lease aangesloten is. www.directlease.nl

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt