Dit diner voor Nederlandse geliefden is een zinnenprikkelend menu op basis van ingeblikte tomaten: zachte kaas in tomatensaus, gebakken zoute kabeljauw met aardappelen en olijven in tomatensaus, en chocoladetaart met tomaten en amandelen.
NAPELS, Italië, 12 februari 2025 /PRNewswire/ -- Een van de mooiste en meest oprechte daden van liefde is het bereiden van heerlijke zelfgemaakte gerechten voor je partner, nog beter als ze warm rood en pittig zijn. Tomaten uit blik zijn perfect voor een loversdiner, en met een vleugje Spaanse peper wordt het diner nog pikanter. Daarom is hier een speciaal Valentijnsmenu op basis van biologische tomaten in blik van "Rood Goud uit Europa", het internationale project dat wordt ondersteund door ANICAV (de Nationale Vereniging van Groenteconservenindustrieën) en medegefinancierd door de Europese Unie, en dat de export en consumptie van Italiaanse tomaten in blik naar Nederland bevordert en stimuleert. Als cadeau voor Nederlandse geliefden zijn hier drie smakelijke recepten: een voorgerecht van zachte kaas in tomatensaus; een hoofdgerecht van gebakken zoute kabeljauw met aardappelen en olijven in tomatensaus; een chocoladetaart gemaakt met hele gepelde tomaten uit blik en amandelen.
Een tip om het gerecht 'pittiger' te maken is om een scheutje chili-olie aan de tomaten in blik toe te voegen: dit versterkt hun smaak en voegt een afrodisiacum toe, perfect voor Valentijnsdag. Dankzij hun uitstekende kwaliteit worden tomaten in blik veel gebruikt in keukens over de hele wereld. Vanuit het standpunt van voedingswaarde veranderen hun eigenschappen afhankelijk van het watergehalte en de technieken die worden ingezet om de rauwe tomaten te verwerken. Sappen, gepelde tomaten en sauzen bevatten bijvoorbeeld meer water, zijn bijna vetvrij en bevatten ongeveer 3 g suikers per 100 g, voornamelijk glucose en fructose. Tomaten in blik bevatten veel vitaminen en minerale zouten, vooral vitamine C, carotenoïden, kalium, fosfor, zink en selenium, terwijl ze ook lycopeen bevatten, een belangrijke en krachtige antioxidant met beschermende eigenschappen tegen kanker. Ga nu zonder omhaal naar de keuken om een "rood", "pittig" en "gezond" Valentijnsdiner te bereiden.
Voorgerecht
Zachte kaas in tomatensaus - Rood Goud uit Europa
Hoofdgerecht
Gebakken zoute kabeljauw met aardappelen en olijven in tomatensaus - Rood Goud uit Europa
Dessert
Chocoladetaart met tomaten en amandelen - Rood Goud uit Europa
Meer recepten: https://redgoldfromeurope.nl/
Volg ons op:
https://www.facebook.com/redgoldfromeuropenl https://www.instagram.com/redgoldfromeuropenl https://www.youtube.com/@redgoldfromeuropenl
Foto - Logo -
Logo -
CONTACT: press@mbconsultingsrl.com
Dit is een origineel bericht van PR Newswire
Ga naar alle berichten van deze organisatie.