Unilever Food Solutions onthult de belangrijkste Future Menus-trends voor 2025: Foodservice in beweging: de groeiende invloed van Aziatische keuk

12 MRT 2025 12:47 | PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland en LONDEN, 12 maart 2025 /PRNewswire/ -- Unilever Food Solutions (UFS) heeft voor het derde jaar op rij Future Menus gelanceerd, waarin vier belangrijke foodservicetrends voor dit jaar worden uitgelicht. Uit diepgaand onderzoek blijkt dat Aziatische keukens terrein winnen op traditionele Europese favorieten zoals de Franse en Italiaanse keuken. De Chinese en Japanse keukens staan nu in de top vijf van wereldwijde favorieten onder alle leeftijdsgroepen, terwijl de vraag naar Koreaanse en Mexicaanse smaken ook toeneemt.((1))

Deze wereldwijde culinaire verschuiving beïnvloedt de vier belangrijkste menutrends van 2025:

1. Street Food Couture - Chefs tillen streetfood naar een hoger niveau, van casual dining tot fine dining. Generatie Z speelt hierin een grote rol, met 65% die betaalbare, maar hoogwaardige eetervaringen verwacht.((2)) Mexicaans, Indiaas, Koreaans en Filipijns streetfood zijn in opkomst, waarbij de Filipijnse keuken bijzonder populair is in de VS en Azië.((3)) Om chefs te ondersteunen, biedt UFS smaakvolle oplossingen, waaronder de veelzijdige sauzen van Hellmann's. Met smaken die perfect aansluiten bij wereldse gerechten zoals taco's, dumplings, bao buns en Koreaanse corn dogs. 2. Borderless Cuisine - Culinaire tradities vervagen en vloeien samen door globalisering en migratie. 76% van de toeristen zoekt authentieke eetervaringen((4)), wat chefs inspireert om smaken te mixen. Denk aan Zuidoost-Aziatische kruiden in klassieke gerechten zoals pasta, stoofschotels en burgers. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door belangrijke ingrediënten zoals Knorr Professional Kippenbouillon, die helpt chefs om gerechten een diepe umami-boost te geven en traditionele smaken op een nieuwe manier te combineren. 3. Culinary Roots - Chefs blazen hun culinaire erfgoed nieuw leven in door minder bekende en vergeten recepten en ingrediënten te her-ontdekken. Ze laten zich inspireren door hyperlokale keukens zoals de Hunanese, Emiraatse, Baskische en Oaxacaanse keukens.((5)) Het internationale team van 250 UFS-chefs ondersteunt professionals wereldwijd met recepten, technieken en inspiratie om deze culinaire tradities te omarmen en te promoten. 4. Diner Designed - Gasten zoeken steeds vaker naar unieke, gepersonaliseerde eetervaringen. 47% van de consumenten geeft liever geld uit aan ervaringen dan aan materiële zaken.((6)) UFS helpt chefs en ondernemers met trainingen, menuontwikkeling en praktische tools om deze trend moeiteloos te integreren. Inzichten, inspiratie en innovatie: hoe UFS chefs vooruit helpt "Met Future Menu's helpen we chefs om in te spelen op de veranderende wensen van hun gasten," zegt Star Chen, CEO van Unilever Food Solutions. "We voorzien wereldwijd meer dan 3 miljoen klanten van inzichten, inspiratie en professionele producten om te voldoen aan de groeiende vraag naar Aziatische en Zuid-Amerikaanse smaken. Future Menu's wordt elk jaar sterker en helpt niet alleen chefs om relevant te blijven, maar draagt ook bij aan de groei van ons bedrijf. Bovendien beveelt 70% van onze klanten UFS actief aan."

Over het Future Menus trendboek Gedurende het jaar publiceert UFS het Future Menus trendrapport op ufs.com in de landen waar UFS actief is. Deze op maat gemaakte trendrapporten presenteren gerechten en recepten die inspelen op de specifieke behoeften van chefs en de eisen van hun gasten.

Over Unilever Food Solutions Unilever Food Solutions (UFS) is een bedrijf van chefs, vóór chefs, dat actief is in meer dan 75 landen en goed voor 20% van Unilevers Foods Business Group. Met een team van 250 interne chefs levert UFS hoogwaardige producten, culinaire inspiratie en deskundige ondersteuning aan de foodservice-industrie. Tot het portfolio behoren sterke merken als Knorr Professional en Hellmann's, die uitblinken in professionele keukens. Met innovatieve recepten, trainingen en het Positive Kitchens-initiatief helpt UFS chefs om creatiever, efficiënter en duurzamer te werken. Kijk voor meer informatie op [http://www.ufs.com/]ufs.com.

Over het Future Menu's onderzoek

Het Future Menus 2025 trendrapport is gebaseerd op uitgebreid wereldwijd onderzoek, inclusief:

-- Analyses van 237.000 culinaire zoekwoorden en 312 miljoen zoekopdrachten in 21 landen. -- Inzichten van 250 UFS-chefs en feedback van 1.100 foodprofessionals in 20 markten. -- Sectorrapporten en sociale media-analyses om de nieuwste eettrends te identificeren. Deze inzichten zijn vertaald naar praktische, toepasbare oplossingen voor foodprofessionals wereldwijd.

Meer informatie: Interviews met expert van UFS, net als beelden van het Future Menus trendboek en het lanceringsevent, zijn beschikbaar door contact op te nemen via Mediarelations.NL@unilever.com

((1)) GlobalData Industry Insights: Condiment and Seasoning Opportunities in Foodservice, 2025 ((2)) The Forge (2024) Trend Setter 3.0, Street Food Couture. Chapter 300924. Google search interest analysis for Future Menus 2025 report. Markets: USA, Canada, Brazil, UK, Netherlands, Ireland, Germany, Thailand, Indonesia, Malaysia, Singapore, Philippines. Duration: August 2020 to July 2024. ((3)) The Forge (2024) Trend Setter 3.0, Street Food Couture. Chapter 300924. Google search interest analysis for Future Menus 2025 report. Markets: USA, Canada, Brazil, UK, Netherlands, Ireland, Germany, Thailand, Indonesia, Malaysia, Singapore, Philippines. Duration: August 2020 to July 2024. ((4)) The Forge (2024) Trend Setter 3.0, Culinary Roots. Chapter 300924. Google search interest analysis for Future Menus 2025 report. Markets: USA, Canada, Brazil, UK, Netherlands, Ireland, Germany, Thailand, Indonesia, Malaysia, Singapore, Philippines. Duration: August 2020 to July 2024. ((5)) The Forge (2024) Trend Setter 3.0, Culinary Roots. Chapter 300924. Google search interest analysis for Future Menus 2025 report. Markets: USA, Canada, Brazil, UK, Netherlands, Ireland, Germany, Thailand, Indonesia, Malaysia, Singapore, Philippines. Duration: August 2020 to July 2024. ((6)) Euromonitor: Premiumisation 2024

Foto: Logo:

View original content:https://www.prnewswire.com/nl/persberichten/unilever-food-solutions-onthult-de-belangrijkste-future-menus-trends-voor-2025-foodservice-in-beweging-de-groeiende-invloed-van-aziatische-keukens-302399790.html

CONTACT: Tanja Bonnyns, tel. +32 478 83 26 61, MAIL : UFS.Communications@unilever.com

Meer binnen deze rubriek