Amazonia Finance Network breidt lidmaatschap uit en financiert proefprojecten voor duurzame groei in het Amazonegebied

14 JUN 2024 22:58 | PR Newswire

MANAUS, Brazilië, 14 juni 2024 /PRNewswire/ -- Voor de eerste keer kwamen de leden van het Amazonia Finance Network (AFN) samen in Manaus tijdens IDB Invest's Sustainability Week. Wereldleiders uit het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties deelden hier hun inzichten in best practices op het gebied van duurzaam ondernemen. AFN voegt 22 nieuwe leden voor een totaal van 46 financiële instellingen toe en gaat proefprojecten financieren die duurzame investeringen in het Amazonegebied bevorderen.

IDB Invest en IFC lanceerden het Amazonia Finance Network tijdens COP28 om investeringsstromen te vergroten, kapitaal te mobiliseren en financiële inclusie in het Amazonegebied te stimuleren.

AFN-leden namen deel aan een "Tambaqui Tanque" om innovatieve proefprojecten te selecteren. Dertig voorstellen hadden betrekking op oplossingen op het gebied van financiële inclusie, kmo's, agribusiness en bosbouw, met een groot bereik van 2,1 miljoen begunstigden, 1,2 miljoen hectare herbebost land en 6 miljoen ton CO2 vastgelegd tegen 2030.

Geselecteerde projecten krijgen toegang tot expertise, middelen en financiering om ze te helpen een significante impact te hebben in het hele Amazonegebied.

Over IDB Invest IDB Invest, een lid van de IDB Group, is een multilaterale ontwikkelingsbank die zich inzet voor de bevordering van de economische ontwikkeling in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied via de particuliere sector. IDB Invest financiert duurzame bedrijven en projecten om financiële resultaten te behalen en economische, sociale en milieuontwikkeling te maximaliseren. Met een portefeuille van $ 21 miljard aan activa onder beheer en 394 klanten in 25 landen, biedt IDB Invest innovatieve financiële oplossingen en advies om tegemoet te komen aan de behoeften van zijn klanten in een verscheidenheid van industrieën.

Leden van het Amazonia Finance Network

Banco BTG Pactual S.A.

Banco Cooperativo Sicredi

Banco de Bogotá

Banco de la Producción S.A. Produbanco

Banco de las Microfinanzas - Bancamía S.A.

Banco de Machala S.A.

Banco Pichincha

Banco Santander (Brazilië) S.A.

Banco Solidario S.A. (BancoSol)

BBVA Microfinance Foundation

BlueOrchard Finance Ltd.

Bolivian Investment Management Ltd.-BIM

Centro Cooperativo Sicoob (CCS)

CMAC Huancayo S.A.

COAC Jardin Azuayo

Corporación de Crédito - Contactar

Demerara Bank Limited

Finabank N.V.

Financiera Confianza

Guyana Bank for Trade & Industry

IDB Invest

International Finance Corporation (IFC)

Instituto Nordeste Cidadania (Inec)

VINCI Partners Investimentos LTDA.

Aangekondigde nieuwe leden (2024 Duurzaamheidsweek)

Aqua Capital

Banco Fie

Bemol

Caja Los Andes

Ceape

Ciderural

Citi

COOPAC KORI

Compartamos

Kresol

DAI Capital

Finance in Motion

Hakrinbank

Impact Earth ABV

KPTL

Microvest Capital Management

Mov Investimentos

Omni

Patria Investments

StoneCo

Visa

Visionamos

Contact: Ana Lucia Escudero, analuciae@iadb.org

Foto -

Logo -

View original content:https://www.prnewswire.com/news-releases/amazonia-finance-network-breidt-lidmaatschap-uit-en-financiert-proefprojecten-voor-duurzame-groei-in-het-amazonegebied-302173400.html

Meer binnen deze rubriek