Zuidas bundelt krachten voor inclusieve arbeidsmarkt

15 SEP 2023 09:04 | Vebego

Het arbeidstekort groeit en bedrijven moeten volgends de CSRD-richtlijn vanaf 2024 rapporteren over hun impact op mens en milieu. Donderdag 14 september vond op uitnodiging van Vebego Inclusivity ’23 plaats. Het event waar een beroep werd gedaan op ieders verantwoordelijkheid en betrokkenheid om de Amsterdamse Zuidas inclusiever te maken.

Een recordaantal van maar liefst 200 deelnemers, afkomstig van meer dan 100 verschillende bedrijven binnen en rondom de Zuidas, heeft zich verenigd om het cruciale onderwerp van inclusiviteit op de arbeidsmarkt aan te pakken. Deze getallen benadrukken niet alleen het aanzienlijke animo voor dit thema, maar weerspiegelen ook het broodnodige besef van de noodzaak om actie te ondernemen.

De 100 bedrijven tekenden na afloop voor hun commitment om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Sven Bloem, manager Groei en Participatie van Vebego straalde en gaat bedrijven die moeite of een kennisachterstand hebben helpen in het bereiken van hun doelstellingen. “Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn er niet, het zijn aanpakkers”, benadrukte Bloem.

De gemeente Amsterdam vertegenwoordigd door Wethouder Rutger Groot Wassink (Werk en Sociale Zaken) was ook zeer te spreken over de opkomst en het gedeelde enthousiasme: “Als gemeente Amsterdam investeren we de komende jaren extra om meer mensen met begeleiding aan het werk te helpen. Want iedereen die kan en wil werken moet daarvoor de kans krijgen. Een inclusieve Zuidas hoort daar ook bij.”

Roy Ploum, Directeur Vebego, gaat ervoor om de Zuidas een echt onderdeel van de stad te laten worden en zo te transformeren tot een inclusieve werkomgeving. Dat is de droom van Vebego en nu ook van 100 andere grote bedrijven actief in dat gebied. “Het doel voor het komend jaar? Om minimaal 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Eén per bedrijf. Dat moet te doen zijn”, aldus Ploum.

Over Vebego

Vanaf het allereerste begin – bijna 80 jaar geleden – is geweldig werk het speerpunt van Vebego geweest. In de wereld van schoonmaak, groenvoorziening, facility management en zorg ziet Vebego het als hun roeping te zorgen voor een rotsvast fundament voor hun klanten. Zodat hun klanten in hun wereld geweldig werk kunnen verrichten.

Daar slagen ze in omdat ze ervoor zorgen dat hun medewerkers stuk voor stuk begrijpen en voelen hoe belangrijk hun werk is. Zodat ze met hun inzicht en kennis zelfstandig in staat zijn om dat werk zo goed mogelijk te doen. Bij Vebego bieden ze werk met betekenis. Ze helpen daardoor met trots onze mensen een onafhankelijk, betekenisvol bestaan op te bouwen en positief bij te dragen aan de maatschappij. Dat geldt in het bijzonder voor mensen in kansarme posities of met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dankzij deze overtuiging en inzet is Vebego uitgegroeid tot één van de grootste en meest inclusieve werkgevers in Europa. En zo realiseren hun mensen samen met hun klanten iedere dag weer: geweldig werk. 

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen