Cirkl laat woningaanbod zien nog voordat het openbaarstaat

28 SEP 2021 09:00 | Cirkl

Ridderkerk, 28 september 2021 – Onlangs lanceerde Cirkl een gelijknamig platform dat woningzoekers meer kansen op een andere woning wil bieden. Vandaag introduceert Cirkl een slimme functie waarmee het woningen toont, nog voordat deze op de openbare woningsites te zien zijn. Cirkl maakt daarmee toekomstig woningaanbod direct zichtbaar, zelfs voor de markt uit.

Woningzoekers krijgen binnen Cirkl inzage in uniek woningaanbod. In ruil hiervoor brengen nieuwe woningzoekers ook hun eigen woning in ‘de cirkel’. Het is daarmee een platform met zeer gemotiveerde kopers en verkopers, waarbij vraag en aanbod met elkaar in evenwicht is. Door een slimme aanpak, verkoop je pas je woning als je er zelf één gekocht hebt.

Serieuze kopers

Makelaars kunnen vanaf vandaag extra woningaanbod toevoegen van klanten die hun woning willen verkopen. Door dit aanbod vooraf te presenteren binnen Cirkl, bereiken verkopers gericht de eerste serieuze geïnteresseerden.

“Steeds vaker staat het huiseigenaren tegen dat 30-40 kijkers hun woning willen bezichtigen. Wie zijn die kijkers? Zijn dat wel echt dé belangstellenden die tot bieding over gaan? Zij hebben liever 5-10 uiterst serieuze belangstellenden die écht potentiële kopers zijn en dit ook tot uiting brengen in hun biedingen”, zegt Jeroen Wilhelm, directeur en medeoprichter van Cirkl. “Door woningen tijdelijk eerst binnen Cirkl te publiceren, bereik je juist die serieuze doelgroep en heb je direct zicht op de beste kopers in de markt. Daarna kun je altijd nog beslissen of je de woning openbaar wilt publiceren.”

Bestaande woningvoorraad

De visie van Cirkl is dat de bestaande woningvoorraad al jarenlang de bron is geweest van een goed werkende woningmarkt. Dat er nu onvoldoende aanbod is, komt doordat woningzoekers op elkaar zitten te wachten. Cirkl doorbreekt dit door woningzoekers een veilig en nieuw perspectief te bieden. “Door deze functie krijgen we meer aanbod dan vraag binnen Cirkl, daarom zoeken we ook woningzoekers”, aldus Wilhelm.

Oproep

Cirkl is een onafhankelijk initiatief. Omdat vraag en aanbod in evenwicht is, roept Cirkl woningzoekers op om in te stappen op het platform. Door meer woningzoekers komt er beweging in de markt en kunnen ook de starters geholpen worden. Cirkl heeft berekend dat er zo’n 250.000 doorstromers en dus beschikbare woningen in de markt zijn. Dit aanbod wil Cirkl zichtbaar maken.

Op 2 oktober a.s. stellen veel makelaarskantoren hun deuren open voor geïnteresseerden. Cirkl nodigt woningzoekers uit om vrijblijvend in gesprek te gaan met één van deelnemende kantoren die te vinden zijn via www.cirkl.nl/openhuis.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Cirkl

Meer binnen de rubriek Eigendom