VacatureVizier zet de nieuwe standaard in recruitment met ‘No Cure, No Pay’

25 MRT 2025 13:10 | Web Wings B.V

VacatureVizier heeft de recruitmentwereld op zijn kop gezet met een innovatieve ‘no cure, no pay’-strategie. Dit platform biedt bedrijven een snelle en efficiënte manier om de juiste kandidaten te vinden, zonder vast te zitten aan lange, dure wervingsprocedures. Het resultaat? Werkgevers betalen alleen wanneer een kandidaat de arbeidsovereenkomst ondertekent. Geen kosten voor niets, en wel de juiste match.

Het wervingsproces kan soms vrij langdradig zijn. Dit komt doordat er momenteel meer vacatures zijn dan werkzoekenden. Aan het einde van het vierde kwartaal van 2024 telden het CBS nog 404 duizend openstaande vacatures. Een toename van 7 duizend vacatures in de laatste 2 jaar, terwijl het aantal werklozen gelijk is gebleven. Voor elke 100 werkelozen waren er gemiddeld zo een 108 openstaande vacatures.

Statistieken over recruitment in Nederland

​De gemiddelde duur dat een vacature openstaat varieert per sector en wordt beïnvloed door factoren zoals de beschikbaarheid van gekwalificeerde kandidaten, het functieniveau en zelfs de locatie. Zo staat in Noord-Holland 28% van de vacatures na 60 dagen nog open, terwijl in Zeeland dit percentage lager ligt, met 23,4%. ​Ook zijn verschillende sectoren afhankelijk van het vinden van de juiste gekwalificeerde professionals, waardoor sommige vacatures in bijvoorbeeld IT tot zelfs 70 dagen onvervuld kunnen blijven.

Vooral in de cruciale sectoren, zoals de zorg, het onderwijs en de politie zien we dat de vraag van personeel alleen maar hoger wordt. Het betaalt te weinig en de arbeidsvoorwaarden zijn niet ideaal, waardoor er geen incentive is om te gaan solliciteren. Dit zorgt ervoor dat vacatures erg lang open blijven staan en we in de komende tijd niet van het personeelstekort af zullen komen.

(Bron: eenvandaag.avrotros.nl)

Het is dus duidelijk dat bedrijven in iedere sector effectiever moeten gaan werven en zich aan moeten passen aan het huidige sociale- en economische klimaat. Maar hoe kunnen ze dat het beste doen? Recruitmentbureau VacatureVizier kan het ons vertellen.

Hoe VacatureVizier snel en gericht de beste kandidaten vindt

Door gebruik te maken van AI, lokale marketing en sociale media zorgt VacatureVizier ervoor dat bedrijven snel en gericht de beste kandidaten vinden. De kandidaten worden niet zomaar geselecteerd; ze worden zorgvuldig gecheckt op ervaring, cv en interesse in de functie. Het resultaat is dat enkel de best passende kandidaten in beeldkomen. Dit vergroot de kans op een succesvolle plaatsing aanzienlijk.

"Alle kandidaten worden gescand zodat ze in het profiel passen", zegt een woordvoerder van VacatureVizier. "De procedure is transparant en de communicatie helder, zodat onze klanten precies weten wat ze kunnen verwachten." Een goed voorbeeld van deze aanpak is een autoglasbedrijf. Na meerdere mislukte pogingen vonden zij binnen een week via VacatureVizier meerdere geschikte kandidaten.

Proeftijdgarantie en transparante aanpak

Wat VacatureVizier echt onderscheidt van andere platforms is de proeftijdgarantie. Mocht een kandidaat de proeftijd niet halen, dan zorgt VacatureVizier kosteloos voor een vervanger. Dit biedt extra zekerheid voor bedrijven, zodat ze met vertrouwen de juiste keuze kunnen maken.

Dankzij een slimme combinatie van snelheid, transparantie en kwaliteit zet VacatureVizier de nieuwe standaard voor recruitment. Bedrijven kunnen rekenen op een efficiënter proces door gebruik te maken van een slimme combinatie van AI, lokale marketing en sociale media. Dit maakt VacatureVizier niet alleen een betrouwbare partner voor bedrijven. Het maakt hen ook een platform dat zich aanpast aan de behoeften van de moderne arbeidsmarkt.

Met hun gebruiksvriendelijke en transparante werkwijze helpt VacatureVizier bedrijven om sneller en slimmer te werven. Wil je meer weten over deze innovatieve aanpak of meteen aan de slag? Bezoek de website van VacatureVizier voor meer informatie en ontdek hoe zij jouw wervingsproces kunnen verbeteren.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen