Demna Gvasalia brengt Balenciaga terug naar zijn creatieve looks

26 JAN 2022 11:34 | Paul Warmer

Als creatief directeur van Balenciaga laat Demna Gvasalia de Spaanse invloeden van modeontwerper Cristóbal Balenciaga weer tot leven komen. Hoewel de roots van Demna Gvasalia in Georgië liggen, komt toch de passie en het temperament naar boven in zijn ontwerpen, die je graag bij trendy schoenen ziet. In de collectie van Balenciaga kun je altijd een paar schoenen vinden die helemaal bij jouw stijl en smaak passen.

Stoere schoenen voor iedere dag

Om je op ieder moment van de dag comfortabel te voelen, moet je dan ook bij Balenciaga zijn. De sneakers van Balenciaga hebben een goede pasvorm en zijn daarom heel geschikt om de hele dag te dragen. Of je nu een drukke werkdag hebt, waar je van de ene afspraak naar de andere gaat, of je waait een dagje met vrienden uit aan het strand. De frisse kleuren combineer je met alle soorten kledingstijlen. De opvallende witte sneakers draag je onder een stijlvolle antracietgrijze pantalon. Of je kiest voor een veelkleurig model bij een spijkerbroek of een rokje.

Een slipper in stijl

Ook in de collectie slippers van Balenciaga zie je de opvallende stijl van de ontwerper terug. Het liefst zou je ze dan ook de hele dag dragen. De teddystof, die niet alleen als voering gebruikt is, maar de hele slipper bedekt, zorgt niet alleen voor warme voeten. Het ziet er ook nog eens heel aaibaar uit. Voor de mannencollectie kun je rekenen op een variant van deze comfortabele slipper. Door het stoere model van glad, zwart leer met een zacht voetbed word je uitgenodigd om ze te dragen, zowel in de zomer als in de winter.

Schoenen met smaakvolle details

De kenmerkende eigenschappen van de ontwerpen van Balenciaga zie je ook terug in de schoenen met hoge hakken. Dan kun je denken aan een halfhoge laars, maar ook aan een stijlvolle sandaal. De dunne, hoge hak ten opzichte van de rest van de schoen geeft je een extra elegant gevoel onder het dragen. Tel daar dan ook nog eens de bijzondere details bij op, zoals bijvoorbeeld de vierkante vorm van de hiel, of de opvallende gespen. Met schoenen van Balenciaga weet je zeker dat je de show steelt op een feestje.

Van hiking boots tot geklede schoenen

In de mannencollectie van Balenciaga vind je natuurlijk ook verschillende soorten schoenen voor je vrije tijd. Van de bekende lage modellen in verschillende kleuren, tot stevige hiking boots met een dikke profielzool voor extra grip. Ben je op zoek naar een schoen voor casual gelegenheden, of zakelijke afspraken? Ook dan heb je voldoende keuze. Bijvoorbeeld een sportieve, maar stijlvolle schoen met een stoffen sok en een trendy chunky zool. Je kiest voor een instapmodel of een variant met veters. Door de aandacht die is besteed aan de details bij deze schoen, zoals het weefpatroon, of een bontrandje aan de bovenkant van de halfhoge laars, weet je zeker dat je een schoen draagt die helemaal past bij jouw persoonlijkheid.

Balenciaga ontwerpt schoenen waar je een statement mee kunt maken, dankzij de oversized ontwerpen en de materialen die toegepast zijn. Je benadrukt met deze schoenen je eigen stijl en persoonlijkheid. En toch hebben de ontwerpen hun elegantie behouden, waarbij ze zelfs de indruk geven minimalistisch te zijn. En daar schuilt de kracht van Balenciaga in.

 

Dit is een origineel bericht van Paul Warmer

Meer binnen deze rubriek