20.000 kaarten verkocht voor De Kersentuin

14 MEI 2023 09:00 | Toneelgroep Maastricht

Toneelklassieker is nog slechts drie weken te zien

Toneelgroep Maastricht maakt bekend dat er 20.000 kaarten zijn verkocht voor De Kersentuin. De toneelklassieker, in een regie van directeur Michel Sluysmans, beleefde op 5 maart zijn première in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De Kersentuin, met in de hoofdrollen Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger, is nog slechts drie weken te zien in de theaters, waaronder in Utrecht, Den Haag en Brugge.

Michel Sluysmans: ‘Ik ben ontzettend trots dat onze voorstelling waaraan door zo veel mensen voor en achter de schermen met zo veel liefde is gewerkt, door zo veel mensen is gezien. Dagelijks krijgen we reacties van ons publiek dat geroerd is door een toneelstuk dat Anton Tsjechov schreef in 1903 en dat door Jibbe Willems virtuoos verplaatst is naar het nu. Het bewijst dat er behoefte is aan verbindende universele verhalen die onze verbeelding prikkelen. De grootste lof gaat natuurlijk naar de fantastische cast die elke avond de voorstelling op het hoogste niveau opnieuw tot leven brengt.’

Foto Bjorn Frins

De Kersentuin

In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. Naast Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger en Beppe Costa spelen mee: Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos.

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Speelperiode

De Kersentuin is nog tot en met 1 juni 2023 te zien in de Nederlandse theaters én in de Koninklijke Stadsschouwburg Brugge. Meer informatie: De Kersentuin — Een komedie in vier bedrijven | Toneelgroep Maastricht

 

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur