Amsterdam, 3 mei 2022 - Een kostenpost die vaak over het hoofd wordt gezien van woning-tot-woning, zijn de verhuiskosten. Hier zijn met enige regelmaat duizenden euro’s mee gemoeid. Creatief omspringen met financiële middelen; dat is niet voor iedereen weggelegd. Naast de stijgende woningprijzen, zijn er bij de verhuizing van woning-tot-woning ook andere kosten gemoeid. Denk aan renovaties, verduurzaming, maar ook de kosten koper die sinds 2018 niet meer in de hypotheek kan worden opgenomen. Hoe kunnen we deze kosten drukken?
Kosten besparen; helaas meer nodig dan ooit tevoren
De noodzaak om efficiënter om te springen met het budget, staat in verband met de alsmaar stijgende huizenprijzen. Uit een onderzoek van Wijzer In Geldzaken blijkt dat 80% van de Nederlanders voornemens hebben om beter met hun geld om te gaan. Want, een huis kopen: dat is tegenwoordig een grotere uitdaging dan ooit tevoren. Het laatste record in prijsstijging stamt uit februari 2000. Toen stegen de prijzen voor woningen op jaarbasis met 20,1 procent. In januari 2022 zijn de woningen met 21,1 procent gestegen, blijkt uit de prijsindex van het CBS. Ondanks dat er vanuit de makelaarsbranche signalen zijn dat het aantal bezichtigingen voor nieuwe woningen verminderd, is dit niet verbonden aan de vraag naar woningen. Die stijgen door.
De budget verhuismarkt, stijgend in populariteit
Om deze kosten in de kiem te smoren, kiezen nieuwkomers op de woningmarkt steeds vaker voor een goedkopere verhuis oplossing. Ten opzichte van een erkende verhuizer, wordt de budget verhuismarkt steeds meer omarmd. Hier blijkt namelijk relatief veel kwaliteit en comfort te behalen, zonder al te veel concessies. Het scheelt immers duizenden euro’s, die ook aan andere zaken besteed kunnen worden.
Dynamic pricing
Als gevolg van het geringe budget van nieuwkomers op de woningmarkt, wordt er ook creativiteit verwacht van de betaalbare verhuizers zelf. Zo zijn er aanbieders, die net zoals in de reisbranche, laagseizoen- en dal kortingen aanbieden, zoals Student Verhuis Service. Daarmee spreiden ze de vraag, middelen ze hun logistieke capaciteit en maken ze verhuizen betaalbaar(der) voor de klanten die flexibel zijn in hun planning.
“Wij denken graag mee met onze klanten. Door onze klanten extra goed voor te bereiden en te helpen met plannen, lukt het ons om hen honderden euro’s te besparen; maar ook om meer mensen over dezelfde periode van dienst te kunnen zien. We besparen, we plannen meer klanten in onze dalperiodes en houden ook ons personeel aan het werk. Een win-win-win eigenlijk.” - Adrien Perret, directeur van Student Verhuis Service.
Goede voorbereiding is het halve werk
Naast de dynamische tarieven, wordt er ook met grote regelmaat gebruik gemaakt van een verhuis-vorm, waarbij de klant zelf de verhuizing voorbereid; alles demonteren, inpakken en in labelen, waardoor de verhuizers letterlijk alleen de inboedel versjouwen. Met eenvoudige handleidingen en turflijsten wordt deze kennis gedeeld met de klant. Zo kan een verhuizer meer klanten verhuizen op één dag, en blijven de kosten voor de verhuizing ook betrekkelijk lager.
Geen euro teveel uitgeven
Tot slot is ook het werken op nacalculatie (per kwartier) een factor die van invloed is op de totale kosten. Mocht de verhuizing sneller verlopen dan de vooropgestelde tijdsduur, dan wordt de rekening achteraf direct aangepast naar de daadwerkelijk gewerkte uren. Extra hulp vanuit familie of vrienden en een goede voorbereiding kunnen honderden euro’s schelen.
Door deze kostenbesparende oplossingen, blijft er op relatief korte termijn meer budget vrij voor andere zaken. Denk aan; kosten koper (die niet meer in de hypotheek opgenomen kan worden), verbouwwerkzaamheden, verduurzaming voor een beter energielabel en meer.
Dit is een origineel bericht van Student Verhuis Service
Ga naar alle berichten van deze organisatie.