Relatiebemiddeling blijkt tot wel 10 x meer succesvol dan via datingapps

21 OKT 2021 16:35 | Private Matchmaking

Het vinden van een partner is niet altijd even eenvoudig. Je kunt in een situatie zitten waarin je niet veel kandidaten tegenkomt, door werk of andere omstandigheden, je kunt geen goede keus maken of durft jezelf niet goed bloot te geven uit angst voor een teleurstelling. Allemaal redenen, en er zijn er nog veel meer, waarom het zoeken naar een partner niet vanzelf gaat en het inschrijven bij een bureau voor relatiebemiddeling een serieuze optie is.

Datingsites hebben veel keus, maar de slagingspercentages van deze sites liggen vele malen lager dan via relatiebemiddeling. Een professioneel bureau voor relatiebemiddeling is een succesvolle mogelijkheid, het biedt tot wel tien keer meer kans op een positieve afloop. Relatiebemiddeling werkt anders dan een datingsite. Er is aandacht voor persoonlijk contact, is discreet en verzorgt, indien nodig, coaching. Het streven is geluk een handje te helpen en twee mensen samen te brengen in een duurzame relatie.

Persoonlijk contact

Kennismaking is het begin van een goede relatiebemiddeling. Tijdens een persoonlijk gesprek met de consulent komen tal van zaken aan bod waaronder wie je bent, wat je doet in het dagelijks leven, hoe je wensen eruit zien en welke toekomstplannen er zijn. Deze gegevens vormen de basis van een profielschets. Vervolgens worden er potentiële matches gezocht in de omgeving van de woonlocatie, regionaal of soms zelfs landelijk. De geselecteerde kandidaten komen altijd uit dezelfde databank waar jij ingeschreven staat. Het is dus niet zo dat je gekoppeld wordt aan mensen buiten het relatiebemiddelingsbureau.

Grote kans van slagen met serieuze relatiebemiddeling

Aan de ene kant beperkt dat de keuze, aan de andere kant kun je er gerust op zijn dat de voorgestelde match in ieder geval aan het grootste deel van jouw wensen voldoet en zelf ook op zoek is naar een serieuze kandidaat. Dit houdt alleen niet in dat er geen afwijzing kan volgen. Je kunt samen nog zoveel overeenkomsten hebben, in de praktijk komen er meer factoren bij kijken waarom we ons prettig bij iemand voelen. Dit gevoel van comfort, stukje vertrouwen en seksuele aantrekkingskracht laat zich niet op papier vangen, maar door de uitermate strenge selectie van de relatiebemiddelingwordt die kans van slagen wel een stuk groter.

Coaching als onderdeel bij relatiebemiddeling

Het kan moeilijk zijn tevoren precies aan te geven wat het verwachtingspatroon is en dat te vertalen naar wat je echt nodig hebt, wat je gelukkig maakt. Relatiebemiddeling kan zorgdragen voor een stukje coaching in samenwerking met een relatiepsycholoog, waarbij dieper ingegaan wordt op behoeftes en hoe je in het daten staat. Wat straal je uit, wat verwacht je terug, durf je jezelf te verdiepen in de ander, met andere woorden, ben je empathisch genoeg. Relatiebemiddelingbegeleid en ondersteunt je zodat een ontmoeting meer kans heeft daadwerkelijk een vervolg te krijgen.

Matchmaking kan op verschillende manieren, er zijn tal van toepassingen die gebruikt worden om mensen bij elkaar te brengen. Toch liegt het hoge slagingspercentage er niet om, persoonlijk contact is nog steeds de beste keuze. Ben je op zoek naar een duurzame verbintenis, bijvoorbeeld een LAT relatie waarbij je niet samenwoont, maar elkaar wel trouw bent of zelfs een huwelijk, ga dan deze bijzondere uitdaging aan.

 

Dit is een origineel bericht van Private Matchmaking

Meer binnen deze rubriek