Huwelijkscadeaus variëren sterk in prijs: Relatie met bruidspaar bepaalt het budget

26 AUG 2024 10:00 | YourSurprise

Zierikzee, 21 augustus – Voor de aankoop van een huwelijkscadeau worden uiteenlopende bedragen betaald. Deze variëren van nog geen 25 euro tot ruim 100 euro. De relatie met het bruidspaar is doorslaggevend bij de keuze van het cadeau en het te besteden bedrag, blijkt uit onderzoek dat YourSurprise onder ruim 1500 respondenten heeft gehouden.

Een familieband staat garant voor de meest gulle uitgaven. Uit onderzoek blijkt dat 28,9 procent van de respondenten tussen de 76 en 100 euro uitgeeft aan een cadeau voor een familielid. Daarnaast geeft één op de vijf zelfs meer dan 100 euro. Het extra investeren in een cadeau, toont de steun en genegenheid voor het bruidspaar. Het geschenk krijgt meer betekenis.

Vaak wordt gekozen voor een cadeau uit het verlanglijstje van het koppel, zodat de gever zeker weet dat het geschenk is gewenst. Ook geld geven is populair; 28 procent van de mensen kiest hiervoor. Twintig procent gaat voor een traditioneel en tastbaar cadeau.

Aan een huwelijkscadeau voor vrienden wordt over het algemeen iets minder uitgegeven. Zo besteedt 62 procent van de respondenten tussen de 26 en 75 euro, terwijl 14 procent een cadeau kiest dat minder dan 25 euro kost. Ook hier is de relatie met het bruidspaar bepalend; het cadeau weerspiegelt de waarde die aan de vriendschap wordt gehecht.

Bij trouwende collega’s wordt voornamelijk geld als cadeau gegeven. Wanneer er toch voor een fysiek cadeau wordt gekozen, houdt meer dan de helft van de gevers het bedrag onder de 25 euro. Iets vrijgeviger is 31 procent van de respondenten, die tussen de 26 en 50 euro uitgeeft. Voor kennissen geldt hetzelfde patroon: 60 procent van de gevers besteedt minder dan 25 euro, waarbij ook hier geld het populairste geschenk is.

Over YourSurprise

YourSurprise biedt een ruime selectie aan originele en gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget. YourSurprise staat klaar om te helpen bij het vinden van het perfecte geschenk.

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode