Hostingvergelijker.nl onderzoek: slimme hostingstrategieën voor klantgerichte groei

17 AUG 2023 08:30 | Precies Internetbureau

Op 17 augustus 2023 heeft Hostingvergelijker.nl de resultaten van een nieuw onderzoek uitgebracht dat hostingproviders praktische tips biedt om hun diensten beter af te stemmen op verschillende soorten klanten. Het onderzoek ‘Slimme hosting: Hoe klantprofielen de weg wijzen naar groei’ geeft inzicht in de behoeften van verschillende doelgroepen en helpt hostingproviders bij het aanpassen van hun aanbod.

De doelgroepen voor hostingproviders

Hostingvergelijker.nl onderzocht de wensen van hostingzoekers aan de hand van de online keuzehulp op hun website. In 2021, 2022 en het eerste kwartaal van 2023 werden de vier vragen van deze keuzehulp totaal door ruim 34.000 mensen beantwoord. Opvallend: hieruit blijkt dat de meeste gebruikers (zo’n 80%) hostingkosten nog als noodzakelijk ongemak zien.

Vooral een gestaag groeiende groep startende ondernemers wil eigenlijk zo min mogelijk geld aan hosting uitgeven. Door deze doelgroep te bedienen, vang je dus het grootste deel van de markt af. Dat klinkt aantrekkelijk. Maar ook in deze groep - ogenschijnlijk gelijke - ondernemers, zitten nuances. Bovendien is een kleinere doelgroep niet per definitie minder lucratief. Op basis van alle antwoorden van de respondenten creëerden Hostingvergelijker.nl daarom de 3 belangrijkste klantprofielen waar hostingproviders zich op kunnen richten:

Klantprofiel 1: Voor een dubbeltje op de eerste rij

 • 1 website nodig (71% van de respondenten)
 • 1 a 2 e-mailadressen nodig (42% of meer van de respondenten)
 • Maximaal 100 bezoekers per maand (58,4% van de respondenten)
 • 0-5 euro maandelijks budget (72% van de respondenten)

Klantprofiel 2: Waardegericht low budget

 • Tot 5 websites nodig (22,5% van de respondenten)
 • Mogelijkheid tot 5 e-mailadressen (39,8% of meer van de respondenten)
 • 100-1.000 bezoekers per maand (30% van de respondenten)
 • Maximaal 10 euro maandelijks budget (17-25% van de respondenten)

Klantprofiel 3: High-end professional

 • Minimaal 15-20 websites nodig (2,7% van de respondenten)
 • Minimaal 50 e-mailadressen (3,4% of meer van de respondenten)
 • 5.000-10.000 maandelijkse bezoekers (4,1% van de respondenten)
 • 25 euro maandelijks budget (3,2% van de respondenten)

Hostingpakketten afstemmen op de behoefte van de klant

Tijdens het onderzoek zijn data en analyses van Hostingvergelijker.nl gebruikt om deze klantprofielen te identificeren. Het onderzoek stelt suggesties voor om hostingpakketten nauwkeuriger af te stemmen op de behoefte van de klant, met nadruk op extra’s zoals SEO-optimalisatie en privacybescherming.

"Hostingproviders kunnen floreren door te begrijpen welke klanten ze bedienen en hen op maat gemaakte oplossingen te bieden", aldus Joep van Dongen, mede-eigenaar van Hostingvergelijker.nl. "Dit onderzoek biedt waardevolle inzichten voor hostingproviders om hun aanbod te optimaliseren."

Met het groeiende aantal ondernemers dat online actief wordt, biedt de hostingmarkt aanzienlijke mogelijkheden voor uitbreiding. Het onderzoek "Slimme hosting: Hoe klantprofielen de weg wijzen naar groei" fungeert als een praktische gids voor hostingproviders om hun diensten aan te passen aan veranderende klantbehoeften.

Het volledige verslag is nu beschikbaar op https://hostingvergelijker.nl/nieuws/slimme-hosting-hoe-klantprofielen-de-weg-wijzen-naar-groei/.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Precies Internetbureau

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media