Lancering van Open Mobility Network: een open ecosysteem voor mobiliteit

24 SEP 2024 12:02 | Open Mobility Network

Rotterdam - Automicle en VCCR lanceren Open Mobility Network (OMN). Dit initiatief is gericht op de samenwerking van duurzame en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen. OMN brengt technologie, innovatie en partijen bijeen om de mobiliteit te organiseren.

OMN verbindt overheden, burgers en organisaties. Het biedt een open netwerk waar mobiliteitsaanbieders zich eenvoudig bij aan kunnen sluiten en verbindt gebruikers met het mobiliteitsaanbod. OMN stimuleert innovatie en versterkt de lokale economie. Overheden en stakeholders kunnen het mobiliteitsaanbod sponsoren of stimuleren in lijn met maatschappelijke doelen. Het mobiliteitsaanbod kan op vele manieren digitaal ontsloten worden zoals via website, widget, whatsapp en apps.

Doel van dit initiatief

De uitdagingen in bereikbaarheid, duurzaamheid en de behoefte aan inclusieve mobiliteit, beantwoord OMN met innovatie en samenwerking. Exclusiviteit en gesloten platforms bieden onvoldoende een oplossing. De open technologie van OMN is in staat deze uitdagingen aan te pakken. Automicle en VCCR nodigen bedrijven, overheden en andere stakeholders uit om deel te nemen aan het OMN en samen te werken aan een open netwerk voor mobiliteit.

Over OMN

OMN streeft naar synergie binnen de mobiliteitssector door een open en gedecentraliseerd netwerk te bieden. OMN creëert een ecosysteem waarin mobiliteit soepel en naadloos aansluit op de behoeften van de gemeenschap. In Nederland wordt OMN onder andere toegepast binnen het Living Lab MaaS in de provincie Utrecht. In het buitenland wordt het netwerk toegepast voor mobiliteit en e-commerce.

Over Automicle BV

Automicle is een software-ontwikkelbedrijf dat modulaire oplossingen biedt rond personenmobiliteit in Europa. Automicle werkt met de laatste stand van de techniek aan intermodale reisplanners, het ontsluiten van informatie en MaaS-oplossingen via websites, webshops en apps. www.automicle.com

Over VCCR BV

VCCR is een gespecialiseerde consultancy- en projectorganisatie op het gebied van duurzame mobiliteit. VCCR adviseert publieke en private partijen en ontwikkelt mobiliteitsdiensten voor zakelijk gebruik. www.vccr.nl

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media