Uitgelaten sporters arriveren bij finish HomeSport Events

25 JUN 2023 14:19 | Ronald McDonald Kinderfonds

24 uur sporten voor families met een ziek kind in Ronald McDonald Huizen

Ruim 1.300 Moedige deelnemers voltooien vandaag de uitdaging van 24 uur non-stop sporten van HomeSport Events, het jaarlijkse sportevenement van Ronald McDonald Kinderfonds. Vanochtend bereikten zij de finish in Zwolle. Ze hebben met succes honderden kilometers afgelegd, dwars door Nederland. Daarmee hebben ze een kleine 1.500.000 euro opgehaald voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

De eerste teams zijn rond 11.00 uur ‘s ochtends in Zwolle vanaf het Deltion College feestelijk verwelkomd door familie, supporters en vrijwilligers. In de  uren daarna arriveerden ook de overige sporters, nadat ze non-stop 24 uur lang dwars door Nederland hebben gestreden. De duur van 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorgintensieve kind: die gaat ook 24 uur per dag door. 

Onderweg passeerden ze verschillende Ronald McDonald Huizen, waar velen van hen eerder te gast waren. Bij de finish was de emotionele ontlading na deze intense sportieve prestatie dan ook overweldigend.

HomeSport Events 2024

Ook volgend jaar gaan sporters weer de uitdaging aan van 24 uur onafgebroken sporten tijdens HomeSport Events. Iedereen die wil meedoen met deze indrukwekkende sportprestatie, en het verschil maken voor ouders met een ziek kind, kan zich vanaf september inschrijven voor HomeSport Events op 29 en 30 juni 2024.

Meer weten over HomeSport Events? Ga naarhomesportevents.nl . 

Kijk hier de tours van 2022 terug: https://youtu.be/By-z-UQ0P1U 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen