Grootste boksevenement van Europa voor de zevende keer in het pinksterweekend in Eindhoven

15 MEI 2023 10:36 | Stichting Noble Art of Boxing

Internationale bokstop uit 28 landen en TeamNL in de ring bij Eindhoven Box Cup

De internationale bokstop komt in het pinksterweekend van vrijdag 26 mei 2023 tot en met maandag 29 mei 2023 weer in actie tijdens de zevende editie van de Eindhoven Box Cup. Met 28 nationaliteiten en ruim 250 deelnemers is dit het grootste Olympische boksevenement van Europa. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

De Eindhoven Box Cup (powered by Jacks.nl) wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met boksclub The Golden Gloves, onder auspiciën van de officiële Nederlandse Boksbond en NOC*NSF. De Eindhoven Box Cup is het enige Olympische toernooi dat in ons land wordt georganiseerd.

28 deelnemende landen

Meer dan 250 boksers uit 28 landen - waaronder de complete Nederlandse A-selectie - nemen deel aan dit toernooi. Onder de deelnemers bevinden zich vele internationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen. Zoals: Vasile Usturoi (België), Aider Abduraimov (Oekraïne), Nelvie Tiafack (Duitsland), Niamh Fay (Ierland), Agnes Alexiusson (Zweden) en Alcinda Panguana (Mozambique). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Engeland, Mozambique, Canada, Zwitserland, Ierland, België, Singapore, Portugal, Italië, Hongarije, Tanzania, Frankrijk, Ethiopië, Ghana, Spanje en Denemarken zijn aanwezig bij deze editie van de Eindhoven Box Cup.

Team NL

De complete A-selectie van de Nederlandse dames en heren zullen in actie komen. Namens Nederland boksen onder andere Stan Bertens, Gradus Kraus (zilver EK) en Chelsey Heijnen (zilver WK) Naast deze TeamNL toppers zullen ook een aantal aanstormende talenten in de ring verschijnen.

Kaartverkoop

Tickets zijn online te koop via https://eindhovenboxcup.com/tickets-2/ en ook via de site van de Nederlandse Boksbond. De finale dag is ook online live te bekijken via AD.nl en ED.nl

Breedtesport

Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. Boksen is één van de hardst groeiende sporten in ons land. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence'.

Programma:

Vrijdag 26 mei

-Keuringen en wegingen vanaf 17.00 uur

-Loting 21.00 uur

Zaterdag 27 mei

-Wedstrijden van 14.00 – 22.00 uur

Zondag 28 mei

-Halve finale wedstrijden van 14.00 – 22.00 uur

Maandag 29 mei

-Finale wedstrijden van 14.00 – 20.00 uur

Algemene informatie:

Hotel van der Valk Eindhoven

Aalsterweg 322

5644 RL Eindhoven

Stichting Noble Art of Boxing

Bezuidenhoutseweg 19

5651 GA Eindhoven

Meer info en achtergronden: www.eindhovenboxcup.com en www.facebook.com/eindhovenboxcup

Eindhoven Box Cup 2022

Kijk op https://eindhovenboxcup.com/ebc-in-the-media/ voor de berichten in de media van de vorige editie

Dit is een origineel bericht van
Stichting Noble Art of Boxing

Meer binnen de rubriek Entertainment