De airstyler: voordelen van deze nieuwe haartool en tips voor optimaal gebruik

24 SEP 2024 10:51 | Traffic Family

Een airstyler is een moderne en multifunctionele haartool die steeds populairder wordt. Dat is niet gek, want dit type haartool biedt de voordelen van een krultang, stijltang en föhn, maar dan in één apparaat.

Wat is een airstyler?

Een airstyler is een multifunctionele tool die lucht gebruikt om het haar te drogen en tegelijkertijd te stylen. Het combineert eigenschappen van een föhn en een krultang of stijltang, waar meerdere stappen gecombineerd worden en de gebruiker tijd bespaart. Airstylers hebben vaak verschillende opzetstukken, zoals borstels en kammen. Deze dienen voor het aanbrengen van volume, krullen of juist om het haar steil te maken. Ze zijn geschikt voor diverse haartypes en hebben doorgaans lagere temperaturen dan andere stylingtools.

Hoe werkt een airstyler?

Een airstyler werkt door warme lucht te blazen via verschillende opzetstukken, zoals borstels en kammen, om gelijktijdig te drogen en stylen. De luchtstroom droogt het haar, terwijl de opzetstukken het haar in de gewenste vorm brengen. Een airstyler biedt gladmaken, krullen en volume toevoegen. De combinatie van warmte en lucht zorgt voor een lagere temperatuur en is daarmee beter voor het haar. Bij het gebruik van een airstyler is het vaak mogelijk om de temperatuur aan te passen aan het haartype.

Wat zijn de voordelen van een airstyler?

Airstylers bieden diverse voordelen ten opzichte van andere haartools. Ten eerste gebruiken ze minder hitte dan krultangen en stijltangen, waardoor het haar minder snel beschadigt. Toch zijn airstylers net zo effectief. Daarnaast zijn ze multifunctioneel: met één tool worden verschillende functies vervuld, waardoor niet langer voor iedere haarstijl een andere tool nodig is. Ook zorgen airstylers voor meer volume door de luchtstroom en zijn ze geschikt voor dagelijks gebruik. Tot slot hebben de meeste airstylers diverse opzetstukken die makkelijk te verwisselen zijn.

3 tips voor het optimaal gebruik van een airstyler

Een airstyler is relatief makkelijk te gebruiken. Voor goed gebruik is het belangrijk om te weten hoe de opzetstukken verwisseld moeten worden, hoe instellingen gewijzigd kunnen worden en wat de functie van ieder opzetstuk is. Met deze kennis en onderstaande drie tips raakt  ieder haartype perfect in model.

Tip 1: gebruik op handdoekdroog haar

Het is aan te raden om een airstyler te gebruiken op handdoekdroog haar. Dit levert niet alleen de mooiste resultaten op, maar vermindert ook de kans op hittebeschadiging. Zorg ervoor dat het haar niet druipend nat is, maar ook niet te droog. Handdoekdroog haar is het makkelijkst te stylen en levert een glanzend en gezond resultaat op.

Tip 2: werk in secties

Het is niet mogelijk om een hele bos haar in één keer in model te brengen met een airstyler en de beste methode is om in kleinere secties te werken. Door het haar in gelijkmatige plukken te verdelen, krijgt iedere lok voldoende aandacht en is het resultaat gelijkmatig. Sommige airstylers hebben speciale opzetstukken waarmee grotere plukken in één keer in model gebracht worden, wat tijdbesparend werkt.

Tip 3: gebruik een hittebeschermer

Hoewel een airstyler minder hitte gebruikt dan bijvoorbeeld een stijltang of krultang, wordt het haar blootgesteld aan hogere temperaturen. Daarom is het aan te raden om een goede hittebeschermende spray te gebruiken. Dit houdt het haar gezond en voorkomt schade.

Meer binnen de rubriek Haar en beauty