Het jubileumkookboek 'Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016' is de nationale winner in de categorie ‘Special Awards’ van de Gourmand World Cookbook Awards. De prijs, welke wordt beschouwd als de meest prestigieuze in de culinaire boekenwereld, is uitgereikt door de organisator, Edouard Cointreau.
Het boek werd verkozen tijdens de prijsuitreiking in Yantai, China, waar 500 chef-koks, schrijvers en uitgevers van over de hele wereld bijeen zijn.
Het verzamelwerk is samengesteld door Kookboek van het Jaar-organisator Fusina Verloop en uitgegeven door Steven Hond van Uitgeverij Komma. In totaal zijn 16 Nederlandse titels in verschillende catagoriën in de race voor deze Oscars onder de kookboeken. Er zijn 80 categoriëen.
In de 10 jaar sinds de eerste Kookboek van het Jaar-verkiezing zijn tegen de 1000 kookboeken op de keukentafel beland van organisator Fusina Verloop. Daaruit heeft zij een uniek boek samengesteld met recepten uit de winnende – en dus de beste – kookboekentitels die de afgelopen jaren in Nederland en Vlaanderen uitkwamen. Dit boek is een ode aan alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, food stylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken.
Fusina Verloop was met haar Kookboek van het Jaar-verkiezing een van de eersten die de groeiende honger naar kookboeken heeft ingevuld. Sindsdien is er voor iedere Food-adept op de website www.kookboekennieuws.nl culinair nieuws te vinden. Om wegwijs te raken in het enorme kookboekenaanbod kiest Fusina maandelijks haar persoonlijke favoriet. Tevens is de Kookboeken7daagse haar initiatief.
Met De Kookboeken B.V. organiseert zij het grootste landelijke kookboekenevenement van Nederland.
http://www.kookboekvanhetjaar.nl
http://www.kookboekvanhetjaar.nl/mediaroom
Dit is een origineel bericht van Kookboek van het Jaar