FBTO en Allianz Direct beste autoverzekeraars van 2023

08 NOV 2023 10:42 | Autoverzekering.nl

Autoverzekering.nl reikt voor 4e keer Autoverzekeraar van het Jaar Awards uit

AMSTERDAM, 7 november 2023 – FBTO en Allianz Direct zijn verkozen tot de beste autoverzekeraars van 2023. De winnaars hebben daarvoor de bijbehorende Autoverzekeraar van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen van Autoverzekering.nl.

De onafhankelijke vergelijkingssite houdt sinds 2020 jaarlijks een panelonderzoek onder ruim duizend consumenten die daarin kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij hun autoverzekering. Daarna wordt gekeken hoe verzekeraars scoren op die punten. Wie de beste voorwaarden en dekking aanbiedt, krijgt de meeste punten en daar rolt uiteindelijk een rapportcijfer uit.

Twee awards voor FBTO

FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept. Voor de WA beperkt cascoverzekering krijgt de verzekeraar een 8,7 als rapportcijfer en voor zijn allrisk verzekering een 8,8. In beide categorieën is dat de hoogste score. Allianz Direct scoort bij de WA-verzekeringen het hoogst van alle verzekeraars: een 9,6.

Letselschadedekking inzittenden meest belangrijk

Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van de consumenten nog nooit is overgestapt naar een andere verzekeraar. Vier op de tien mensen die wel switchten deden dat om geld te besparen. In de top 5 van belangrijkste eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt 89 procent dit belangrijk. Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd. 88 procent vindt het belangrijk dat de schade door vandalisme wordt vergoed. Net zoveel mensen vinden het belangrijk dat ze direct verzekerd zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. 87 procent vindt de vergoeding van schade aan autoruiten belangrijk en 84 procent van de autobezitters vindt het belangrijk dat diefstal gedekt is.

Beter inzicht voor beide partijen

Autoverzekering.nl startte in 2020 met de Autoverzekeraar van het Jaar Awards. Enerzijds om autoverzekeraars te laten zien wat autobezitters belangrijk vinden aan hun verzekering en anderzijds om autobezitters te helpen een keuze te maken die het beste bij hun persoonlijke (financiële) situatie en wensen past. ,,Het verschil tussen de verzekeraar met het hoogste cijfer en de verzekeraar met het laagste cijfer is groot. Er is dus nog genoeg ruimte voor verbetering van de polisvoorwaarden voor veel verzekeraars”, zegt Jerry Poel, autoverzekering-expert bij Autoverzekering.nl.

Winnaar WA-verzekering: Allianz Direct

Allianz Direct scoort zeer goed op zijn WA-dekking, blijkt uit het onderzoek. De verzekeraar biedt als een van de weinigen ook op zijn WA-dekking vervangend vervoer aan bij schade van de auto. Zowel in Nederland (volgens 74 procent belangrijk) als in het buitenland (volgens 69 procent belangrijk). Ook op andere punten scoort de verzekeraar bovengemiddeld goed. “Wij zijn super blij met deze award en het geweldige rapportcijfer van een 9,6. Een mooie beloning voor al het harde werk voor onze klanten! We blijven natuurlijk doorgaan door de beste service, prijs en product te bieden zodat we ooit de ultieme 10 scoren, zegt Ron Adams, Tribe Lead Marketing & Sales bij Allianz Direct.”

Winnaar WA beperkt casco en allrisk: FBTO

FBTO scoort ten opzichte van andere verzekeraars erg hoog op punten als de dekking van letselschade, schade aan ruiten en diefstal van de auto. Zowel bij de WA beperkt casco als allrisk verzekering. “Bij FBTO kijken wij altijd hoe onze verzekeringen nog beter kunnen. Onze klanten helpen ons hierbij! We zijn daarom ook bijzonder trots (Grutsk zeggen we bij FBTO) op dit resultaat wat we samen met onze klanten hebben kunnen behalen, zegt Martijn Kindt, Product owner bij FBTO."

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws