Leerlingen daltonschool Don Bosco planten bomen in de Rotterdamse haven

14 MRT 2023 11:12 | Stichting Nationale Boomfeestdag

Havenbedrijf Rotterdam gaat in de Rotterdamse haven bomen kweken voor eigen gebruik. Op woensdag 15 maart planten medewerkers van Havenbedrijf Rotterdam 500 bomen nabij de Rhoonsedijk. Leerlingen uit groep zeven van daltonschool Don Bosco in Rhoon gaan hen daarbij helpen.

Proef met bomen

Het Havenbedrijf wil de haven verduurzamen en aantrekkelijk houden. Ook is de ambitie om de biodiversiteit in de haven te vergroten Het planten van bomen is de perfecte manier om deze doelstellingen te bereiken. Het Havenbedrijf wil plekken in de haven die tijdelijk niet worden gebruikt voor andere functies gaan gebruiken om bomen te kweken. Deze bomen krijgen zodra ze groot genoeg zijn een definitieve plek binnen op één van de  12.500 hectares van de Rotterdamse. Op 15 maart wordt de eerste boomkwekerij van het Havenbedrijf geplant op een perceel aan de Rhoonsedijk. Op deze plek worden wilgen, iepen, elzen, esdoorns, linden, populieren en sierperen geplant. Daarmee is de eerste boomkwekerij in de haven van het Havenbedrijf een feit. Om iedereen te laten mee genieten van de bomen, is een wandelroute aangelegd, met informatieborden die vertellen over het project.

Sluiting Boomplantseizoen 2022-2023

Met het planten van deze bomen door de kinderen sluit Stichting Nationale Boomfeestdag het boomplantseizoen 2022-2023 feestelijk af. De lente staat voor de deur en alle bomen die tijdens het afgelopen boomplantseizoen door 100.000 kinderen in heel Nederland zijn geplant, kunnen nu gaan groeien.

Door kinderen zelf te laten planten, wordt Nederland niet alleen groener, maar ook beter bestand tegen klimaatverandering en meer biodivers. Kinderen ervaren door het planten van bomen hoe waardevol en belangrijk bomen zijn. Ze leren hoe zij zelf de natuur kunnen helpen en gaan zich op latere leeftijd vaak inzetten voor de natuur. Want: als je ergens van houdt, wil je er voor ook zorgen. 

Meer binnen deze rubriek