Allsafe boek over ruimte helpt Nederlanders met kleiner wonen

21 NOV 2023 10:32 | Allsafe Group

WEESP, 21 november 2023 – Door de woningnood en afnemende gezinsgrootte gaan steeds meer Nederlanders kleiner wonen. Daarom komt Allsafe met een boek dat hen laat zien hoe je die kleinere ruimte het beste kunt benutten en inrichten. In het boek geven ook bekende Nederlanders als Mart Visser, Heleen van Gent, Suzanne Loggere en Winston Gerschtanowitz hun kijk op ruimte en hoe mensen daarmee om kunnen gaan.

Het boek ‘Ruimte’ is geschreven door schrijfster Esther Smid en Eric Stubbé, oprichter en CEO van de Allsafe Group. Beide auteurs willen op pakkende wijze laten zien hoe mensen het meeste kunnen halen uit een beperkt aantal vierkante meters. Ook bewijst het boek dat woon- of werkgenot niet afhangt van een bepaald oppervlak. Het boek sluit naadloos aan bij de trend van kleiner wonen. Die is actueel omdat mensen bewust kiezen om kleiner te gaan wonen of simpelweg geen grotere werk- of woonruimte kunnen kopen of huren.

Praktische tips en tricks voor belangrijke momenten

‘Ruimte’ staat vol praktische tips en tricks van ruimte-experts voor alle belangrijkste momenten in een mensenleven. Van het op kamers gaan, het betrekken van de eerste woning, gezinsuitbreiding of het genieten van de oude dag. Het boek geeft inzicht in wat ruimte met mensen doet. Van ontspullen tot verzamelen, van entree tot zolder en alles wat zich daartussen aan ruimtes bevindt; het komt allemaal aan bod. Naast de bijdragen van bekende Nederlandse interieurontwerpers en -designers bevat het boek vele foto’s van inspirerende ruimtes, klein of groot.

Esther Smid en Eric Stubbé 

Esther Smid buigt zich als freelance interviewer en tekstschrijver over grote en kleine maatschappelijke thema’s. Eerder publiceerde ze het informatieve kinderboek ‘Gewoon pech als je moeder borstkanker heeft’. Eric Stubbé is oprichter en CEO van de Allsafe Group BV en tevens eindredacteur van het boek. Zijn visie op het begrip ruimte vormt de grondslag van Allsafe Mini Opslag, een self-storage met meer dan veertig vestigingen in Nederland. De missie van Allsafe is om ruimte te creëren voor zowel particulieren als ondernemingen. 

Met hun koffietafelboek verbinden Smid en Stubbé vroeger met vandaag en morgen. Ze laten zien dat mensen met licht, geur en kleur elke vierkante meter zinvol kunnen benutten en zo elke ruimte kunnen omtoveren tot een oase die aansluit bij hun levensfase. 

‘Ruimte’ is vanaf 20 november verkrijgbaar via www.allsafeshop.nl en bol.com.  

Over Allsafe: 

Allsafe Mini Opslag opende in mei 1999 haar deuren in Amsterdam West. Allsafe is de snelst groeiende ruimteaanbieder in Nederland en telt inmiddels 43 vestigingen verspreid over heel Nederland. Allsafe Mini Opslag zet die groei graag door naar 400 vestigingen in 2033. Naast Allsafe Mini Opslag vallen ook Allsafe Engine Rooms en Bandenthuis onder Allsafe Group BV.

Meer binnen de rubriek Wonen