Sigenergy en Frank Energie leiden de weg in energietransitie met innovatieve samenwerking

04 APR 2024 08:15 | Frank Energie

Amsterdam, Nederland, 4 april - Sigenergy en Frank Energie kondigen hun strategische samenwerking aan, waarbinnen ze geavanceerde energieoplossingen gaan bieden die niet alleen duurzaam, maar ook economisch voordelig zijn voor consumenten.

Met deze samenwerking denken ze de toon voor de toekomst van de Europese energietransitie te kunnen zetten.

Frank Energie, bekend om zijn dynamische energiecontracten met groene energie, heeft zich gevestigd als een digitale pionier in de energiesector in Nederland. Haar focus ligt op het optimaliseren van energiegebruik van haar particuliere klant. Door toepassing van slimme sturingsdiensten voor de grote stroomslurpers in huis, en de handel op de onbalans- en later de congestiemarkt, worden besparingen voor de consument gerealiseerd. Met deze dienstverlening kunnen problemen op het Nederlandse stroomnet worden verholpen en wordt een snellere energietransitie ondersteund.

Sigenergy, brengt zijn expertise in op AI-technologie gebaseerde energieoplossingen, zoals de revolutionaire MySigen App. Met deze App krijgt de gebruiker inzicht in zijn volledige huishoudelijke stroomgebruik en ondersteunt Sigenergy een flexibeler en efficiënter energiebeheer. De samenwerking tussen Sigenergy en Frank Energie is gericht op het maximaliseren van de potentie van energieopslag en -handel op de diverse energiemarkten.

Chongyang Chen, General Manager van West-Europa bij Sigenergy, benadrukt het belang van de partnership: "We zijn verheugd om samen te werken met Frank Energie. Samen zullen we de adoptie van ons 5-in-1 energieopslagsysteem, SigenStor, versnellen. Dit systeem combineert PV, energieopslag, en EV DC snelladen, waardoor meer Nederlandse huishoudens en gezinnen duurzame energiepraktijken kunnen adopteren."

Thomas Hulshof, oprichter/directeur van Frank Energie: "De intelligente producten van Sigenergy sluiten naadloos aan op onze slimme diensten. We zijn erg gecharmeerd van SigenStor, een uitstekende aanvulling op ons assortiment van aanstuurbare thuisbatterijen en we kijken uit naar de synchronisatie met andere Sigenergy hardware.”

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen