Zomeroffensief in het Nationaal Militair Museum

22 AUG 2024 11:27 | Nationaal Militair Museum

In het weekend van 31 augustus en 1 september organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) het jaarlijkse evenement het ‘Soesterberg Zomeroffensief’. Naast een spectaculaire tankshow, staan er veel voer- en vliegtuigen buiten en kunnen bezoekers een kijkje nemen in het depot. Jaarlijks bezoeken ruim 10.000 mensen het evenement.

De Sherman en de Priest in de Tankshow

Zowel zaterdag als zondag zijn er twee tankshows. Te zien zijn, naast de Sherman en de Priest, o.a. de Leopard 1V tank, een M578 bergingsvoertuig en de Sherman Firefly. Daarnaast rijden er ook voertuigen van het War Heritage Institute uit België mee, o.a. de Leopard 1A5 MEXAS en de M109-houwitser. Veel voertuigen staan ook opgesteld zodat bezoekers ze van dichtbij kunnen zijn.

Programma

Naast een grote hoeveelheid voertuigen, staan er ook tal van vliegtuigen op het platform, zoals de Lockheed Martin F-16BM ‘Orange Jumper’, de McDonnell Douglas F-4 Phantom II en de Hawker Hunter F.Mk.4. Ook zijn er luchtmachtsquadrons aanwezig, kunnen bezoekers vliegtuigen van binnen bekijken en zijn er airsoft optredens tijdens de tankshow. Er is een kleine militariamarkt en ook voor kinderen is er van alles te doen.   

Nationaal Militair Museum

Het NMM in Soesterberg is één van de drie Koninklijke Defensiemusea in Nederland. Gezamenlijk willen we bij een groot publiek het besef vergroten dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. We willen daarmee recht doen aan het aandeel van de krijgsmacht in onze nationale geschiedenis en aan haar rol in de bescherming van onze vrijheid en vrede. Meer informatie op NMM.nl/zomeroffensief of volg ons via Facebook en X.

Wilt u bij het Soesterberg Zomeroffensief aanwezig zijn? Dan kunt u zich aanmelden via communicatie@nmm.nl. Meer informatie via Carla Marcus, 0643507032 of c.marcus@nmm.nl.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur