Het Nationale Theater viert de voorjaarsvakantie met het Lentekriebels festival! 

16 FEB 2023 08:45 | Het Nationale Theater

 

In de week van de voorjaarsvakantie zijn kinderen vanaf twee jaar weer van harte welkom bij het jeugdtheaterfestival Lentekriebels van Het Nationale Theater. Vanaf zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart zijn er elke dag familievoorstellingen te bewonderen in Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg. Rondom een aantal voorstellingen zijn er activiteiten georganiseerd en de voorstelling  Erik of ’t klein insectenboek is toegankelijk gemaakt voor mensen met hoge prikkelgevoeligheid en voor blinden en slechtzienden. 

Lentekriebels trapt op zaterdag 25 februari af met de première van de voorstelling STOM (10+) in Theater aan het Spui. Deze grappige voorstelling vol livemuziek neemt je mee in de wereld van Ziggy, een uiterst bijdehand hoofdpersoon die is gestopt met praten. Op diezelfde dag kunnen de jongere kinderen genieten van Poppenkast (5+), een kleurrijke voorstelling met alle benodigde poppenkast-ingrediënten, om gelijk in de festivalsferen te komen. Op 2 maart komt nijntje (2+) weer langs met al haar vriendjes en op 5 maart sluiten we de week feestelijk af met de extravagante voorstelling  The Ozard of Wiz (9+). Kijk voor het complete voorstellingsprogramma op hnt.nl/lentekriebels 

Van warming-up tot dobbelspel 

Rondom een aantal voorstellingen zijn er extra activiteiten in de theaters. Zo kan je na de voorstelling Wat vreet er aan Donnie Druif (8+) gezellig meespelen met het dobbelspel in de foyer van Theater aan het Spui. Ben je iets avontuurlijker ingesteld? Neem dan een kijkje in de vier installaties van 'De Zolderzoektocht' voor de voorstelling Geen oog dicht (8+). In deze installaties ontdek je een nieuwe wereld vol beeldtaal, beantwoord je prikkelende vragen of ga je aan de slag met doe-opdrachten. Voor de kinderen die graag meedenken en kletsen is er voorafgaand aan de interactieve voorstelling Dat is toch niet eerlijk (8+)? een heuse warming-up om de hersenen alvast te laten kraken. Tijdens deze warming-up gaan de kinderen aan de slag met de vraag ‘Wat is wel en wat is niet eerlijk?’. Schuif je ook aan? 

Toegankelijkheid 

De voorstelling  Erik of het klein insectenboek (8+)  is zowel toegankelijk gemaakt voor mensen met hoge prikkelgevoeligheid als voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er een ‘meet en feel’ en tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk audiodescriptie. 

Meer binnen deze rubriek