Greentechbedrijf zet Nederland te koop in virtuele wereld

15 JUL 2022 08:30 | Ecolands

Amsterdam - Greentechbedrijf Ecolands opent haar virtuele wereld in Nederland. Het is het eerste land van dit veelbelovende greentechbedrijf. De virtuele vastgoed en grondbezit is voor iedereen toegankelijk vanaf één euro. Het verkopen van virtueel vastgoed is een belangrijke eerste stap in de ambitie om fors bij te dragen aan een C O2-neutraal Nederland. 

Virtueel vastgoed voor iedereen

Ecolands is een virtuele wereld waarin het voor iedereen eenvoudig is om deel te nemen aan de groeiende klimaatrevolutie. Ecolands omvat een kaart van de echte wereld die is opgedeeld in aan te kopen domeinen van virtueel vastgoed en grondbezit. Vanaf nu staat Nederland als eerste land te koop in Ecolands. Gebruikers van Ecolands profiteren in een later stadium als bedrijven, individuen en organisaties actie ondernemen tegen klimaatverandering en hun CO2-voetafdruk compenseren via Ecolands. 

Nederland staat te koop als eerste stap 

Ecolands opent haar digitale deuren voor de eerste gebruikers. Gebruikers kunnen in de voorverkoop voor de prijs van slechts één euro eigenaar worden van een stukje Nederland in de virtuele wereld van Ecolands. In deze wereld beslaat één domein 256m2. Dit houdt in dat gebruikers hun huis, straat of bijvoorbeeld het stadion van hun favoriete voetbalclub kunnen kopen voor de prijs van een kop koffie. 

CO2-compensatie toegankelijk voor iedereen

Wereldwijd is er sprake van een zogeheten vrijwillige koolstofmarkt (beter bekend als de voluntary carbon credit market). Deze carbon credits worden uitgegeven aan partijen die de wereld vergroenen. Deze partijen staan onder streng toezicht en worden gecertificeerd. Deze carbon credits zijn niet toegankelijk voor iedereen, onder meer vanwege de omvang hiervan. Ecolands maakt het middels blockchaintechnologie mogelijk om carbon credits in kleine deeltjes op te delen en vervolgens aan te bieden. Hiervoor is de virtuele wereld opgezet, waarin de aankoop van virtueel vastgoed de eerste stap is. De tweede stap zal CO2-compensatie zijn door bedrijven, individuen en organisaties. Deze CO2 compensatie worden in kleine deeltjes gebundeld aangeboden op de wereldwijde koolstofmarkt.  

“Het is een feit dat er meer CO2 uitgestoten wordt dan dat er gecompenseerd wordt. Dit leidt uiteindelijk tot klimaatopwarming met alle gevolgen van dien. Als gepassioneerd ondernemer en bestuurder geloof ik dat Ecolands één van de sleutels kan zijn voor een groenere wereld. Virtueel vastgoed toegankelijk voor iedereen is de eerste stap.”, aldus CEO Paul de Schipper. 

Eigenaarschap en marktwerking 

Gebruikers ontvangen na aankoop een digitaal eigendomsbewijs (NFT) van de door hen aangekochte domeinen binnen de virtuele wereld van Ecolands. De virtuele wereld van Ecolands is voorzien van een algoritme dat marktwerking mogelijk maakt. Dit houdt dat de prijzen van omliggende domeinen zullen stijgen wanneer een domein gekocht is. Vraag en aanbod beïnvloeden de prijs, net zoals in de fysieke vastgoedwereld. Bekijk www.ecolands.io voor meer informatie. 

----------------------

Presskit met afbeeldingen: www.ecolands.io/pers

Meer binnen de rubriek Architectuur en vormgeving - andere