Familiebank.nl lanceert tool tegen conflicten bij familiehypotheken

03 SEP 2024 08:34 | Familiebank

Amsterdam, augustus 2024 - In een tijd waarin financiële ondersteuning binnen families steeds belangrijker wordt, introduceert Familiebank een innovatieve softwareoplossing. Deze technologie pakt een groeiend probleem aan: de onduidelijkheid en potentiële conflicten die vaak ontstaan bij onderlinge leningen en schenkingen binnen families.

Recent onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) toont aan dat één op de zes Nederlanders gebruikmaakt van een 'familiehypotheek', met een totaalbedrag van € 70 miljard aan verstrekte familiehypotheken. De nieuwe software van Familiebank stelt families in staat om deze en andere onderlinge financiële transacties veilig te beheren en nauwkeurig te administreren.

"We zien vaak dat families met de beste intenties geld uitlenen of schenken, maar dat er later problemen ontstaan door onduidelijke afspraken of gebrekkige administratie," zegt Josca Buitenhuis, CEO van Familiebank. "Onze oplossing pakt dit aan door het hele proces te professionaliseren."

De software van Familiebank biedt een alomvattende aanpak voor het beheer van familieleningen, -hypotheken en schenkingen. Het platform stelt gebruikers in staat om juridisch correcte overeenkomsten op te stellen, betalingen geautomatiseerd te beheren, realtime overzicht te houden van openstaande bedragen en jaaroverzichten te genereren voor belastingaangiften.

"Onderhandse leningen binnen families zijn vaak een grijs gebied. Familiebank biedt een oplossing om deze leningen op een professionele manier te regelen, waardoor een belangrijke behoefte in de markt wordt vervuld," aldus Niek Kuster, directeur van Notariële Diensten.

Familiebank heeft ambitieuze toekomstplannen. "We rollen onze diensten nu uit en zijn in gesprek met verschillende instellingen om ons bereik uit te breiden. Ons doel is om de go-to oplossing te worden voor alle vormen van financiële transacties binnen families in Nederland," zegt Buitenhuis.

Voor meer informatie over Familiebank.nl en hun diensten, bezoek www.familiebank.nl.

Meer binnen de rubriek Economie en geld