De Kuip support het NK tegelwippen en stelt gras beschikbaar in ruil voor tegels

17 JUN 2024 14:30 | NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen in gemeente Rotterdam is in volle gang. Vorig jaar gingen er 231.000 tegels uit Rotterdamse voor- en achtertuinen, bedrijventerreinen en schoolpleinen om plaats te maken voor groen. Stadion Feijenoord, De Kuip, support deze actie en stelt 200m2 van de huidige grasmat beschikbaar aan de gemeente Rotterdam, om te verloten aan tegelwippers.

Plant voor Plant kameraden

Wie een stuk Kuipgras wil bemachtigen waarop Feyenoord de Beker won, kan nu zijn kans pakken! Eind juni wordt de grasmat van Stadion De Kuip vervangen en een deel daarvan wordt apart gehouden voor het NK Tegelwippen in Rotterdam. Het doel van deze landelijke campagne (waar 170 gemeentes aan meedoen) is zoveel mogelijk tegels de stad uit te krijgen om deze koeler, droger en groener te maken.

“Komende jaren maken we Rotterdam nog veel groener. Dat kunnen we niet alleen in de openbare buitenruimte doen, maar zeker ook bij Rotterdammers in hun eigen tuin of geveltuin. Deze prachtige actie met Stadion Feijenoord gaat daar ongetwijfeld bij helpen!”

Vincent Karremans, Wethouder Buitenruimte

Wie kans wil maken moet snel zijn

Kans maken op een stukje Kuipgras? Meld je dan vóór woensdag 26 juni 18:00 uur aan via www.rotterdamsweerwoord.nl/kuipgras. De gelukkigen krijgen donderdag 27 juni bericht of zij gewonnen hebben. Ophaaldatum is zondagmiddag 30 juni. Als tegenprestatie moet de ontvanger minimaal één tegel meenemen uit eigen voor- of achtertuin. Deze lege plek om het huis kan dan direct worden vervangen door een stukje gras uit de Kuip!

Een gratis insectenhotel of biologisch plantje erbij

De campagne van het NK Tegelwippen wordt binnen de gemeente Rotterdam uitgevoerd door het programma Rotterdams WeerWoord voor klimaatadaptatie en het programma biodiversiteit. Omdat gras alleen niet per sé bevorderlijk is voor de biodiversiteit (de diversheid aan planten- en diersoorten) krijgen de winnaars naast een stuk Kuipgras óók een bijenhotel of een biologisch plantje. Op=op.

Meer info en aanmelden: www.rotterdamsweerwoord.nl/kuipgras

Aanjagers van het NK tegelwippen in Rotterdam

Het NK Tegelwippen in Rotterdam en de actie met het Kuipgras is een initiatief van de gemeente Rotterdam (programma’s Rotterdams WeerWoord en Biodiversiteit) en Groenemorgen.

Groenemorgen

Je kent ze mogelijk al als Rotterdamse aanjagers van het NK Tegelwippen of van de Nationaal Park Rotterdam campagne die vele groene Rotterdammers aan elkaar verbindt: Groenemorgen! Deze organisatie, opgestart door Berend van Zanten en Raymond Landegent, bouwt middels projecten, campagnes en evenementen aan een groen en sociaal Rotterdam. Met een hands-on mentaliteit voegen ze daad bij het woord om direct zichtbare verandering te brengen.

Volg hier @groenemorgen_agency op Instagram

Rotterdams WeerWoord

Binnen de gemeente Rotterdam is het Rotterdams WeerWoord de beweging die met een positieve mindset een mooie manier van leven en werken stimuleert door middel van klimaatadaptatie. Zij zien klimaatadaptatie als een kans om samen met de Rotterdammers, gemeente, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, woningcorporaties en waterschappen de stad leefbaarder, mooier en gezonder te maken!

Volg hier @rotterdamsweerwoord op Instagram

Programma Biodiversiteit

Biodiversiteit betekent letterlijk: 'de verscheidenheid van planten en dieren en een variatie aan waardevolle plekken met aandacht voor de natuur en natuurlijke processen'. Met biodiversiteit bedoelen we dus de grote soortenrijkdom aan leven van flora en fauna. Of mensen zich goed voelen, gezond zijn en de economie goed functioneert, heeft direct te maken met de stand van de biodiversiteit. De natuur biedt ons namelijk voedsel, water, grondstoffen en schone lucht. Behoud en herstel van biodiversiteit wereldwijd zijn daarom essentieel en steden waaronder Rotterdam spelen hier een belangrijke rol in.

Meer binnen de rubriek Entertainment