I-care plant beursgang in 2025 om wereldwijde expansie te versnellen

18 SEP 2024 08:23 | I-care Reliability Nederland B.V.

Mons, 18 september 2024 – Ter gelegenheid van zijn 20ste verjaardag kondigt I-care Group (I-care), marktleider in predictief onderhoud voor industriële machines, met trots aan dat het in 2025 naar de beurs zal gaan. Het bedrijf heeft zich maandenlang zorgvuldig voorbereid op zijn beursgang en zegt nu commercieel, financieel en operationeel klaar te zijn voor de volgende fase. De operatie zal vrijwel uitsluitend primair zijn en met het opgehaalde geld kan I-care zijn sterke groei voortzetten, niet alleen organisch maar ook door middel van acquisities en meer investeringen in sales en marketing. I-care, dat al actief is in Europa, de Verenigde Staten en Azië, wil zijn aandeel in de wereldwijde markt, die wordt geschat op 5,5 miljard euro, zo vergroten.

Ter gelegenheid van zijn 20ste verjaardag kondigt I-care Group, marktleider in predictief onderhoud voor industriële machines, aan dat het in 2025 naar de beurs gaat. Na maandenlange voorbereidingen is het bedrijf klaar voor deze stap, die het mogelijk maakt om zijn sterke groei voort te zetten via organische groei en acquisities. Met meer dan 850 werknemers in 16 landen, wil I-care zijn aandeel in de wereldwijde markt van 5,5 miljard euro vergroten.

“We hebben onze ambitieuze groeiplannen nooit onder stoelen of banken gestoken. Een beursgang is al lang de volgende logische stap voor ons, maar we hebben geduldig gewacht tot we er echt 100% klaar voor waren”, legt Fabrice Brion, medeoprichter en CEO van I-care, uit. “Ondertussen groeit I-care al enkele jaren ononderbroken met 25% tot 35% per jaar, zelfs tijdens de Covid-crisis. Bovendien meldt 95% van onze klanten een return on investment van minder dan 3 jaar, waarvan 27% minder dan een jaar.”

I-care wil zowel organisch groeien, als gerichte overnames gaan doen. Daarom wil het management minimaal €100 miljoen ophalen. Een beursgang is voor hen de sleutel om positie in de snelgroeiende wereldwijde markt vast te zetten, zeker omdat de huidige consolidatie daarbinnen als een opportuniteit wordt gezien.

Vandaag de dag is I-care al actief in een groot aantal sectoren, waaronder biotech, agrofood en energie, en dit in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De geografische expansie zal niet alleen de groei versnellen, maar ook de klantenportefeuille van I-care verder diversifiëren. “Het potentieel is enorm. Verschillende studies tonen aan dat onze afzetmarkt de komende jaren 10 tot 12 keer zal groeien. Bovendien is consolidatie onvermijdelijk, aangezien geen enkele speler meer dan 2% marktaandeel heeft,” voegt Brion toe.

“Het exacte tijdschema voor de beursgang van 2025 zal afhangen van de ‘open windows’ die de financiële markten in de loop van het jaar bieden, en natuurlijk van de finale goedkeuring van de FSMA. Maar onze teams zijn klaar en gemotiveerd, en kijken ernaar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan,” besluit Arnaud Stiévenart, medeoprichter van I-care.

Meer binnen de rubriek Bouw en techniek