Jongeren leggen de bal bij de politiek: extra sport- en spelmogelijkheden in eigen wijk

11 MRT 2021 09:42 | Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation, Sociaal Werk Nederland en de Winter Games

PERSUITNODIGING

Vier jongeren vragen op vrijdag 12 maart om 10 uur op een ludieke manier aandacht voor een mogelijke verlenging van extra sport- en speelmogelijkheden in hun eigen wijk. Ze bieden een bal aan bij VVD-kamerlid Rudmer Heerema en PvdA-Kamerlid Attje Kuiken op het Binnenhof in Den Haag. Daarmee onderstrepen ze de urgentie van sport, spel en ontmoeting voor jongeren in het algemeen en juist nu in deze coronaperiode. We nodigen u graag uit om hiervan verslag te doen.

“We zijn heel blij met de Winter Games. Jongeren zitten nu echt te veel binnen en zien hun vrienden te weinig. Door deze activiteiten konden ze elkaar weer zien, nieuwe mensen ontmoeten en alles even vergeten. Van ons mag dit ook in de lente en zomer doorgaan. Daarom rollen we de bal naar de leden van de Tweede Kamer! We willen hiermee aandacht vragen voor een verlenging van de Winter Games”, vertelt buurtsportcoach Sylvana den Boer (24 jaar).

De Winter Games liepen tot eind februari en sinds de start in de kerstvakantie zijn met zo’n 3.000 activiteiten door heel Nederland circa 55.000 jongeren bereikt. Een mooi resultaat, maar de behoefte aan extra sport- en spelactiviteiten blijft onverminderd groot, zeker nu. Op www.wintergames2020.nl/oproep wordt opgeroepen je naam achter te laten als je voor verlenging van de Winter Games bent.

De Winter Games zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, Sociaal Werk Nederland en de Krajicek Foundation en hadden als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset de donkere wintermaanden door te helpen. Door de COVID-19 pandemie beweegt vier op de vijf jongeren te weinig en meer dan de helft voelt zich gespannen of gestrest. Bovendien krijgen jongeren tijdens de coronapandemie vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Vereenzaming, thuiszitten en verveling liggen dan op de loer. Daarom was het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven. Voor de groep jongeren waarbij bewegen en ontmoeten in een sociaal veilige omgeving niet vanzelfsprekend is, zijn extra sport- en spelmogelijkheden in de eigen wijk cruciaal.

Meer binnen deze rubriek