MOOC Gebiedsgericht werken van start

25 JUN 2024 14:35 | Publiek Denken

Den Haag, 25 juni 2024 - Het RVO Expertisecentrum GebiedsGewijs introduceert een Massive Open Online Course (MOOC) over gebiedsgericht werken, ontwikkeld in samenwerking met het Kadaster, Public Cinema, Publiek Denken en Vereniging voor OverheidsManagement.

Deze cursus, die bestaat uit vier video’s (inzichten), is vanaf 4 juni beschikbaar op het platform OMOOC en richt zich op het delen van inzichten over gebiedsgericht werken.

-        Inzicht #1: Wat is gebiedsgericht werken? (nu online)

-        Inzicht #2: Hoe werkt gebiedsgericht werken (nu online)

-        Inzicht #3: Uitdagingen van beleid naar uitvoering (nu online)

-        Inzicht #4: De geleerde lessen (2 juli online)

Gebiedsgericht werken is essentieel voor het duurzaam en toekomstbestendig maken van de fysieke leefomgeving, gezien de grote transitieopgaven op het gebied van energie, bodem, water, natuur en landbouw. 

Deze aanpak vereist een samenhangende benadering van opgaven, in samenwerking met stakeholders, en houdt rekening met de specifieke aspecten van elk gebied. De MOOC is vooral bedoeld voor ambtenaren, bestuurders, professionals in de duurzaamheids- en energiebranche en maatschappelijke organisaties die meer willen weten over deze aanpak bij transitieopgaven.

Over RVO Expertisecentrum GebiedsGewijs

Verbinder van opgaven en partijen bij complexe ruimtelijke vraagstukken in een gebied die overheden helpt transities te versnellen. Bestaande uit specialisten die veel praktische kennis hebben van en ervaring met gebiedsgericht werken en transitieopgaven. Zie ook www.rvo.nl/gebiedsgewijs.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid