BNG Bank herbenoemt Olivier Labe als CFO

06 APR 2023 09:00 | BNG Bank

De Raad van Commissarissen van BNG Bank herbenoemt Olivier Labe met ingang van 1 mei 2023 als CFO van BNG Bank voor een termijn van twee jaar, die daarna met maximaal twee jaar kan worden verlengd. Olivier Labe (1969) maakt sinds 1 mei 2015 deel uit van het statutaire bestuur van BNG Bank, aanvankelijk als lid primair verantwoordelijk voor Treasury & Capital Markets en Investor Relations, later als CFO.

Het dagelijks bestuur van de bank is in 2021 opgedragen aan een Executive Committee dat bestaat uit de volgende vijf leden:

–       Gita Salden, Chief Executive Officer (CEO)

–       Olivier Labe, Chief Financial Officer (CFO)

–       Cindy van Atteveldt, Chief Risk Officer (CRO)

–       Thomas Eterman, Chief Commercial Officer (CCO)

–       Jaco van Goudswaard, Chief Operating Officer (COO)

Olivier Labe is binnen het Executive Committee direct verantwoordelijk voor Finance & Control, Treasury & Capital Markets, Investor Relations, Capital Management, Bijzonder Beheer, Juridische & Fiscale Zaken en Back Office.

Huub Arendse, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn heel blij met de wijze waarop Olivier vanuit zijn rol als CFO mede vorm geeft aan de aangescherpte strategie. Zijn ervaring is van groot belang voor de continuïteit in het Executive Committee en voor de aansturing van BNG Bank in de fase waarin de bank zich op dit moment bevindt.”

BNG Bank – gedreven door maatschappelijke impact

BNG Bank richt zich exclusief op het publieke domein in Nederland. Klanten zijn onder meer gemeenten, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen en energiebedrijven. Ambitie is dat klanten BNG Bank beschouwen als natuurlijke partner voor het financieren van maatschappelijke vraagstukken. BNG Bank is qua balanstotaal de vierde bank van Nederland

Dit is een origineel bericht van
BNG Bank

Meer binnen de rubriek Economie en geld