Uber introduceert muzikale Sing-along Van

04 MEI 2023 08:30 | Fitzgerald

Arriveer bij een songfestival watch party door mee te zingen met de all time favorites in de Sing-along Van

ANP Business/Studio Oostrum

Amsterdam, 2 mei 2023 - Ga swingend op weg naar songfestival watch party’s in de limited edition Sing-along Van, een nieuwe ritoptie te boeken via de Uber app. De Sing-along Van is volledig in songfestivalthema versierd en beschikt over een liedjesmenu bestaande uit de grootste songfestivalhits, zo komen passagiers in de songfestivalstemming aan bij watch party’s. De ritten zijn beschikbaar op de dagen van de halve finales dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei, en op de finaledag zaterdag 13 mei. Voorafgaand aan de eerste halve finale op 9 mei maakt een select aantal passagiers zelfs kans om gematcht te worden aan voormalig songfestivaldeelnemer Jeangu Macrooy die Nederland vertegenwoordigde tijdens het songfestival in 2021. 

Van 9 tot en met 13 mei is het weer tijd voor het meest muzikale Europese feest van het jaar: het songfestival. Op meerdere locaties organiseren cafés watch party’s om samen met andere liefhebbers het Europese spektakel te bekijken. Om ervoor te zorgen dat je opgewarmd bent voor het evenement en er in stijl aankomt, introduceert Uber de Sing-along Van. 

"We haken met de Sing-along Van in op het thema van 2023 "United by Music" door op dit belangrijke culturele moment mensen samen te brengen, nu dit belangrijker is dan ooit. De enthousiaste chauffeurs die zich hebben aangemeld en superster Jeangu Macrooy maken de swingende ritten naar de watch party een onvergetelijke ervaring", zegt Eveline Sijbrandij, Hoofd Nederland voor Rides bij Uber.

Uber is een samenwerking aangegaan met MEIJT., een platform voor en door de LHBTQIA+ gemeenschap. Zij hebben de populairste watch party’s in de stad geselecteerd (zie bijlage van dit persbericht voor de volledige lijst) en zorgvuldig de ultieme meezingers voor het liedjesmenu samengesteld. Om de community van MEIJT. de mogelijkheid te geven veilig thuis te komen nadat alle “douze points” zijn uitgedeeld, heeft Uber ook $10.000 aan gratis ritten gedoneerd.

ANP Business/Studio Oostrum

“Als artiest vind ik niets mooier dan door muziek een connectie maken met mensen. Na mijn deelname aan het songfestival ben ik altijd fan gebleven. Daarom vind ik het des te leuker om hier samen met Uber een nog groter feest van te maken. Door op te treden in de Sing-along Van kan ik passagiers een bijzondere ervaring bieden in een intieme en gezellige setting. Ik heb veel zin om het feest af te trappen!,” zegt Jeangu Macrooy, zanger en voormalig songfestivaldeelnemer voor Nederland in 2020 en 2021.

"Voor velen in onze gemeenschap is het songfestival het hoogtepunt van het jaar. Uber is voor ons de ultieme partner om mensen van en naar de watch party’s te krijgen. Naast het selecteren van de locaties waar de watch party’s gehouden worden, hebben we het liedjesmenu in de busjes samengesteld op basis van input van onze community. We zijn ervan overtuigd dat meezingen met Euphoria van Loreen, Waterloo van Abba of Birth Of A New Age van Jeangu Macrooy in de Sing-along Van dé manier is om je voor te bereiden op het festival", aldus Martijn van Veen, oprichter van MEIJT.

In de bijlage van dit persbericht is meer informatie te vinden over:

1. De verschillende cafés die watch party’s organiseren en de bijbehorende app-bestemmingen.

2. Hoe het app-product werkt, wanneer het beschikbaar is en de termen en condities van het product.

ANP Business/Studio Oostrum

------------------------------

Over Uber

De missie van Uber is betrouwbaar vervoer toegankelijk te maken voor iedereen. We zijn in 2010 begonnen met het oplossen van een eenvoudig probleem: hoe krijg je een rit met een druk op de knop? Ruim 37 miljard ritten later bouwen we nog altijd aan mogelijkheden om mensen dichterbij hun bestemming te brengen. Uber maakt vernieuwing mogelijk door de manier waarop mensen, maaltijden en goederen zich door de stad verplaatsen opnieuw vorm te geven.

Over MEIJT.

MEIJT. is een platform voor en door de LHBTIQ+ community en iedereen die zich hiertoe aangetrokken of verbonden voelt. Met inside humor en quotes die op of over het randje zijn spreekt MEIJT. een veelal jonge en diverse doelgroep aan. MEIJT. wil ook teruggeven en content aanbieden die voor de LHBTIQ+ community interessant is, zonder bang te zijn voor “moeilijke” onderwerpen. Op evenementen en in online content geeft MEIJT. ook een podium aan kunst, cultuur en educatieve uitingen, met oog voor entertainment en plezier. Hiervoor vragen zij regelmatig mensen met diverse achtergronden om hun unieke licht te schijnen op alles wat de community bezig houdt.

[download high-res images hier]

Meer binnen de rubriek Entertainment