Nationaal Militair Museum opent vernieuwde Xplore

21 APR 2022 14:34 | Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) opent op 30 april a.s. een geheel vernieuwde speelruimte voor kinderen: Xplore. Met het ontwerp van Xplore wil het NMM kinderen helpen begrijpen wat de strijd is die geleverd wordt voor vrijheid. In Xplore ligt de focus op zelf doen en ervaren en spelen kinderen met volle fantasie. 

Xplore

In Xplore zijn vier grote speelobjecten, volledig op kindniveau gemaakt: er is een kasteel, een Chinook, een tank en een onderzeeboot. De speelobjecten zijn verbonden met nettenpaden, wiebelbruggen en touwladders zodat er verkennende hindernisroutes ontstaan. Elk speelobject nodigt uit op ontdekkingsreis te gaan, door de uitdagende doe-activiteiten erin en erop. Hierdoor worden kinderen geïnspireerd om te bewegen en leren door te spelen.

Interactieve games

Ook aan de oudere kinderen is gedacht. Er zijn drie interactieve games, gebundeld in een ‘commandocentrum’. Hier kunnen de kinderen een onderzeeboot, een Chinook en een tank besturen om met elkaar opdrachten uit te voeren.

Opening met YouTuber Govert Sweep

Zaterdag 30 april is er een feestelijke opening met Govert Sweep, de avontuurlijkste YouTuber van Nederland. Kinderen maken kans hierbij aanwezig te zijn en samen met Govert Xplore te ontdekken (www.nmm.nl/xplore-opening).

Deens ontwerp

Het Deense bedrijf Monstrum heeft het ontwerp gemaakt. Adjunct-directeur en architect Amalie Muff: “Als kinderen kunnen leren door te spelen, is dat fantastisch. Het maakt dat kinderen het leuk vinden om naar het museum te gaan. Daarnaast is inclusiviteit belangrijk. Een artistieke omgeving inspireert iedereen, ook kinderen met een beperking. Het kleurrijke en fantasierijke ontwerp van de speelobjecten is een taal die iedereen verstaat en iedereen kan onderdeel zijn van dat avontuur”.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie www.nmm.nl of volg het NMM via Facebook en Twitter.

Meer binnen de rubriek Defensie en strijdkrachten