Beveiligingscamera thuis: Waarom bekabeld superieur is aan draadloos

28 SEP 2023 09:00 | CameraInstallatie.nl

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om hun woning te beveiligen met camera's. De opkomst van draadloze technologie heeft de deur geopend voor vele doe-het-zelf-oplossingen, waarbij consumenten vaak gelokt worden door het gemak van de installatie. Echter, de keuze tussen draadloos en bekabeld is er één die grondig overwogen moet worden. Een recent onderzoek onderstreept het belang van bekabelde beveiligingssystemen en wijst op de inherente risico's van draadloze varianten.

De missie van Camerainstallatie.nl is om consumenten bewust te maken van de cruciale verschillen tussen deze twee opties. Een van de meest voorkomende misvattingen is dat draadloze beveiligingssystemen inherent veiliger en betrouwbaarder zijn. "Het is een misverstand dat draadloze camera's per definitie beter zijn. Ze kunnen makkelijker gehackt of verstoord worden, en dit kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van jouw woning," zegt een woordvoerder van Camerainstallatie.nl.

Er zijn verscheidene redenen waarom een bekabeld systeem de voorkeur verdient boven draadloze systemen:

Betrouwbaarheid: Draadloze systemen zijn afhankelijk van het wifi-signaal. Verbindingen kunnen wegvallen of verstoord worden door andere elektronische apparaten in huis. Een bekabeld systeem is daarentegen constant en biedt een stabiele verbinding.

Veiligheid: Draadloze camera's zijn vatbaarder voor hackers. Cybercriminelen kunnen toegang krijgen tot de feed en deze gebruiken voor kwaadwillende doeleinden.

Duurzaamheid: Hoewel de initiële kosten van een bekabeld systeem hoger kunnen zijn, zijn ze op de lange termijn vaak voordeliger. Goedkope draadloze oplossingen kunnen resulteren in frequente vervangingen en updates.

"Goedkoop is duurkoop," zegt de woordvoerder. "We begrijpen dat niemand kabels wil zien, maar met een professionele installatie kan dit netjes worden weggewerkt. Daarnaast kunnen de kosten voor een vakkundige installatie verrassend concurrerend zijn in vergelijking met doe-het-zelf-oplossingen."

De wereld van beveiligingscamera's kan overweldigend zijn, met talloze keuzes, types en merken. "Het is essentieel om je goed te laten adviseren," benadrukt de woordvoerder. "Een foute keuze kan leiden tot spijt en extra kosten. We raden consumenten aan om de opties grondig te onderzoeken en te kiezen voor een oplossing die past bij hun specifieke behoeften."

Voor meer informatie en gedetailleerd advies over het kiezen van het juiste beveiligingssysteem voor uw woning, bezoek Beveiligingscamera thuis.

Meer binnen de rubriek Wonen