20-jarige betaalt over looptijd uitvaartverzekering helft minder premie dan een 60-jarige

01 FEB 2024 08:59 | Overstappen.nl

Het vroegtijdig afsluiten van een uitvaartverzekering leidt tot aanzienlijk lagere premies. Op 20-jarige leeftijd kun je tot wel 53% minder aan premie in totaal betalen in vergelijking met iemand die de verzekering op 60-jarige leeftijd afsluit. Dat blijkt uit onderzoek van Overstappen.nl. Het onderzoek werpt een nieuw licht op de misvatting dat een uitvaartverzekering alleen loont voor mensen die op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten.

Hoe ouder, hoe duurder de uitvaartverzekering

Uit het onderzoek is gebleken dat het vroegtijdig afsluiten van een uitvaartverzekering op jonge leeftijd leidt tot langdurig lagere maandelijkse premies. De resultaten van het onderzoek laten premiebesparingen zien, variërend van 19% tot 53%. Het onderzoek is gebaseerd op de verschillen tussen de leeftijd van afsluiten en het totale bedrag aan betaalde premies. Jean-Paul Würsten, Uitvaartverzekeringsexpert bij Overstappen.nl geeft aan: “Het vroegtijdig afsluiten van een uitvaartverzekering brengt voordelen met zich mee, zoals lagere premies, lange termijn besparingen en de volledige uitkering van het verzekerde bedrag of diensten bij overlijden op jonge leeftijd.”

Bespaar door vroegtijdig afsluiten uitvaartverzekering

Volgens Jean-Paul Würsten is het raadzaam om een uitvaartverzekering al rond 20-jarige leeftijd af te sluiten. “Op die leeftijd betaalt iemand gemiddeld tussen de 5 en 9 euro per maand, terwijl een 60-jarige vaak tussen de 25 en 35 euro betaalt. Dit komt door het grotere risico op overlijden bij een oudere persoon, waardoor de looptijd van de uitvaartverzekering vaak korter is dan bij een jonger persoon. Daarnaast leidt het vroegtijdig afsluiten ook tot besparingen op het totale bedrag aan betaalde premies, waardoor het daadwerkelijk loont om op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten.”“​​Houd er rekening mee dat de premie ieder jaar kan stijgen door indexatie, zodat de uitvaartverzekering waardevast blijft. Daarnaast kan de premie ook stijgen door de premie maatregelen van verzekeraars. Wij hebben in ons onderzoek geen rekening gehouden met mogelijke indexaties.” zegt Jean-Paul.Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws