Auping Auronde wint publieksprijs 2017 voor beste bed

21 DEC 2017 09:42 | Tomsmeenk.nl

Tom Smeenk presenteert de conclusie van het onderzoek dat hij in de regio Deventer heeft uitgevoerd. Door een steekproef uit te voeren onder zijn doelgroep, wist hij te achterhalen welk model het beste uit de test komt. De steekproef bestond uit 172 respondenten. Zij vulden een survey in, waar zij op een 7-punts likertschaal hun mening gaven over de verschillende modellen.

De bedden werden beoordeeld op uiterlijk, gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding, slaapcomfort en uitbreidingsmogelijkheden. Tezamen vormden de scores op deze categoriën het eindcijfer. Met een gemiddelde van 6,1 uit 7 werd het design van het model Auping Auronde als beste beoordeeld. Respondenten gaven aan erg gecharmeerd te zijn van het duurzame ontwerp en beoordelen dit hoger dan andere modellen. Het model werd op de voet gevolgd door de Karlsson Boxspring, die een 5,8 ontving. Als derde kwam het stapelbed van Rousseau met een gemiddelde van 5,6 uit de test.

Onder andere de uitbreidingsmogelijkheden zorgen voor het verschil tussen de nummers één en twee. De ruime keuze in kleuren, accessoires en afmetingen wordt erg gewaardeerd. Doordat de Auping Auronde in 13 verschillende kleuren kan worden geleverd, vindt 89% van de respondenten één of meerdere kleuren die passen bij hun smaak en interieur. Ook de Karlsson Boxspring ontving hoge scores op deze categorie, vanwege de warme uitstraling van de stoffen bekleding.

Tenslotte zijn respondenten zeer positief over de prijs-kwaliteitverhouding van alle drie de modellen. Met opmerkingen als “waar voor je geld” en “een heel erg fijn bed” gaven de respondenten aan dat ze de modellen een goede aankoop vinden. De modellen van Karlsson en Rousseau zijn nog niet ontdekt door het grote publiek. De Auping Auronde is daarentegen bij meerdere beddenzaken, waaronder Tom Smeenk, een bestseller. Met het onderzoek hopen beddenzaken hun klanten te helpen bij het maken van hun keuze.

Meer binnen deze rubriek