Pepscan wordt onderdeel van de Biosynth-groep

30 JUN 2022 16:00 | Pepscan

Staad, 30 June 2022 – Peptide service provider Pepscan wordt onderdeel van Biosynth Carbosynth (‘Biosynth’), een leverancier van essentiële producten en services in de life science-industrie.

Pepscan vormt samen met het vivitide, de Amerikaanse peptide specialisten, de nieuwe peptide divisie binnen de Biosynth groep. Pepscan vult het peptide portfolio aan met expertise in peptiden, van lead discovery en optimalisatie tot GMP-productie. 

Biosynth’s nieuwe peptide-divisie biedt een breed scala aan producten en diensten aan klanten in pharma en biotech, diagnostics en cosmetica, en hun academische tegenhangers. Pepscan neemt ook eigen (gepatenteerde) technologieën mee, zoals de CLIPS™-technologie die peptiden vastzet in hun actieve conformaties. CLIPS™-peptiden worden zowel toegepast in Pepscan’s lead discovery en optimalisatie als in het epitope mapping platform.

Hans de Backer, CEO van Pepscan: “Dit is een fantastisch moment om onderdeel te worden van Biosynth, en zo een sterk peptide-platform te vormen. Pepscan vierde onlangs dat we al 25 jaar een leidende rol hebben in peptide-productie. We kijken uit naar de toekomst, waarin we met Biosynth’s wereldwijde bereik en voetprint meer klanten kunnen bedienen. De volledige Biosynth peptide-operatie kan een uitgebreidere set van producten en services leveren, aan klanten over de hele wereld: op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en commerciële leveringen.”

Dr. Urs Spitz, CEO en President van Biosynth: “We zijn verheugd om Pepscan’s uitzonderlijke peptide-expertise aan onze organisatie toe te voegen en een nieuwe, wereldwijde peptide-divisie te vormen. Dit stelt ons in staat om de supply chain van onze klanten in life sciences, pharma en diagnostics te vereenvoudigen, doordat ze maar één organisatie hoeven te benaderen. Pepscan staat bekend om haar wetenschappelijke kennis en expertise. De productiemogelijkheden van de organisatie zijn complementair aan die van ons, inclusief GMP-capaciteiten. Dit is een perfecte match.” 

-----------------------------                                                

Over Pepscan

Pepscan is een all-in-one partner in peptiden, met meer dan 25 jaar ervaring. De organisatie zet zijn expertise in om klanten te faciliteren in de ontwikkeling en productie van peptiden. In de end-to-end faciliteit in Lelystad wordt een scala aan gepatenteerde technologieën aangeboden. De diepgaande expertise in peptiden en de rol als onmisbare partner in meerdere clinical trial-projecten, maakt Pepscan een wereldspeler van formaat. Lees meer over Pepscan op www.pepscan.com. 

Over Biosynth Carbosynth

Biosynth Carbosynth is een leverancier van essentiële producten aan de life science-industrie met wereldwijde faciliteiten in onderzoek, productie en distributie. Biosynth is een voorkeursleverancier binnen de farmaceutische en diagnostische sector, en produceert een breed scala chemische en biochemische producten. De organisatie specialiseert zich in carbohydraten, nucleosiden, enzyme substraten, peptiden, phospholipids, antimicrobials, APIs en natuurlijke producten. Daarnaast biedt Biosynth een uitgebreide collectie reagents voor eiwitproductie en analyse. Het hoofdkantoor staat in Staad, Zwitserland en Biosynth is eigendom van KRR, Ampersand Capital Partners en management. Lees meer over Biosynth Carbosynth op www.biosynth-carbosynth.com.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen