Verhuizing Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant

29 NOV 2023 09:21 | Ronald McDonald Kinderfonds

Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant verhuist in februari 2024 naar een tijdelijke locatie naast de hoofdingang van het Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Het huidige Ronald McDonald Huis maakt ruimte voor de nieuwbouw Acuut Centrum en Kliniek van het ETZ. Op de nieuwe locatie van het Huis, op het terrein van het ETZ, blijven families een warm thuis vinden op loopafstand van hun zieke of zorgintensieve kind.  

   

Het Ronald McDonald Huis, logeerhuis voor families met een kind in het ETZ of Libra Revalidatie & Audiologie, kan op de tijdelijke locatie vijf families opvangen. Naast vijf gastenkamers met eigen badkamer komt er onder meer een gemeenschappelijke keuken en woonkamer, een terras, tuin en parkeergelegenheid.  

   

Betrokken partijen  

De verhuizing naar de tijdelijke locatie is in goed overleg gegaan met alle betrokken partijen, benadrukt bestuursvoorzitter van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant, Dennis Vecht: “Met de verhuizing van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant naar de tijdelijke locatie blijven we families een plek dicht bij hun zieke of zorgintensieve kind bieden. We zijn verheugd dat we dit in samenwerking met het ETZ en Libra Revalidatie kunnen realiseren.”     

  

Samenwerking 

De tijdelijke locatie wordt opgezet door het ETZ. Naar verwachting blijft het Ronald McDonald Huis tien jaar op de tijdelijke locatie. Ondertussen wordt in nauwe samenwerking met het ETZ en Libra hard gewerkt aan een blijvende oplossing voor families met een kind, opgenomen in een van de twee zorginstellingen.  

Over Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant  

In Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant logeren ouders en broertjes en zusjes van kinderen die worden behandeld in het Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis of Libra Revalidatie & Audiologie. Het Huis is meer dan een bed vlak bij het ziekenhuis; ze zijn voor ouders van zieke kinderen een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers. Er zijn faciliteiten zoals een keuken, wasruimte en zitkamers, zodat het gezinsleven nog enigszins kan doorgaan. Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.  

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen