In één dag een boek schrijven met behulp van AI, Hans Hoornstra gaat de uitdaging aan

01 MEI 2023 12:52 | Instituut Digitale Intelligentie

Op 1 juni zal Hans Hoornstra, voorzitter van de Stichting Digitale Overheid en oprichter van het instituut Digitale Intelligentie, in één dag een boek schrijven. Hij zal het boek schrijven in dialoog met ChatGPT. De titel van het boek is al bekend: “Het AI van Columbus”. Het schrijfproces zal op 1 juni live worden uitgezonden via een 18 uur durende stream op Twitch.

Het boek zal gaan over de kracht van AI en de invloed op werk. Daarbij zal hij zich alleen richten op de technische mogelijkheden, maar vooral ook op de menselijke factor: “Hoe kan de mens meebewegen met de AI revolutie?” Geïnteresseerden kunnen via LinkedIn of e-mail hun vragen of ideeën voorleggen aan Hans, zodat hij deze kan opnemen in het boek. Het boek is overigens al te bestellen via de website van het instituut Digitale Intelligentie.

Hans zal tijdens de live Twitch-uitzending op 1 juni gebruik maken van ChatGPT, een virtuele assistent, om samen het schrijfproces te doorlopen. Door de juiste vragen te stellen en optimaal samen te werken, zal Hans in één dag een volwassen boek van 200 pagina’s schrijven.

In het boek zal Hans onder meer ethische en praktische vraagstukken rondom AI in het onderwijs en bij de overheid behandelen, best practices en nadrukkelijk stilstaan bij de vaardigheden die we moeten ontwikkelen wanneer werk verandert door kunstmatige intelligentie. Ook zal hij het model van de vier zeeën toelichten, een nieuw model dat is gebaseerd op inzichten rondom het Columbusmodel.

Over Hans Hoornstra

Hans Hoornstra is oprichter van het instituut Digitale Intelligentie en voorzitter van de stichting Digitale Overheid. Hij ontwikkelde in samenwerking met Wijnand van Lieshout een authentieke visie op digitalisering en vaardigheden. Met het boek Digitale Intelligentie (Business Contact 2019, inmiddels 4e druk) zijn lezingen en trainingen brengt hij de invloed van digitale ontwikkelingen op een heldere manier in kaart. Twee modellen: het historisch model en het Columbusmodel zijn eenvoudig te begrijpen (‘dat ik dat niet eerder zag!’) en bieden concrete handvatten voor praktische toepassing. Het model van de vier zeeën is het slotstuk van het drieluik, waarbij de grondhouding van medewerkers op een open manier worden ingedeeld en verklaard, waardoor interventies en begeleiding zeer effectief worden.

Hoornstra gaf eerder les aan de kunstacademie in Maastricht en is momenteel actief spreker en als consultant bij diverse overheidsorganisaties, onderwijsinstellingen en hij is beleidsadviseur van de minister van Onderwijs van Aruba, waar hij met een grootschalig project belast is voor de innovatie van de hele onderwijskolom.

Meer informatie: Voor meer informatie over Hans Hoornstra en het boek ''Het AI van Columbus'', kan er contact worden opgenomen met de Instituut Digitale Intelligentie: info@digitaleintelligentie.nl https://www.linkedin.com/in/hanseman/ Live uitzending op 1 juni vanaf 06:00 via twitch: https://www.twitch.tv/columbusxl Website: https://www.digitaleoverheid.nl Boek bestellen: https://www.digitaleintelligentie.nl/product/het-ai-van-colulmbus/ ChatGPT Onderwijscongres van 15 juni: www.chatgptcongres.nl AI & ChatGPT Summer Academy van 3 t/7 juli: https://skillstown.nl/ai In de mediakit: - De cover van het boek ‘Het AI van Columbus’ - Model van de 4 zeeën - Columbusmodel - Historisch model - Pdf interview met Hans Hoornstra - Afbeelding van Hans Hoornstra - Logo’s instituut Digitale Intelligentie https://www.dropbox.com/sh/lgwwjmue1cjdf3k/AAByvgI0ovN-vEBwe_vVstQla?dl=0

Dit is een origineel bericht van
Instituut Digitale Intelligentie

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media