Hannah de Boer nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Rijn en IJssel

07 NOV 2023 16:37 | Waterschap Rijn en IJssel

Hannah de Boer is de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Rijn en IJssel. Op dinsdag 7 november werd zij tijdens de vergadering van het algemeen bestuur officieel geïnstalleerd door dijkgraaf Hein Pieper. Haar missie: jongeren meer leren over het waterschapswerk en ze enthousiast maken over milieu en klimaat.  

Hannah is 16 jaar oud en zit in 5 VWO op het Ludger College in Doetinchem. Ze woont in Silvolde. Naast school is ze graag in de natuur, zo zit ze bijvoorbeeld op survival.

Jeugdbestuurder

Als jeugdbestuurder van Waterschap Rijn en IJssel wil Hannah werken aan waterbewustzijn onder jongeren maar ook zwerfafvalacties organiseren. Hannah: 'Door ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk microplastics in de natuur en het water terecht komen zorgen we voor mens en natuur'. Daarnaast wordt Hannah lid van het landelijke Jeugdwaterschap.

Eind van deze maand heeft Hannah haar eerste optreden bij de Kinderklimaattop in Arnhem.

Nationaal Jeugdwaterschap

Alle jeugdbestuurders van de Nederlandse waterschappen samen vormen het Nationale Jeugdwaterschap: een landelijk platform waar jongeren met elkaar van gedachten kunnen wisselen en mee kunnen denken over het waterbeheer in Nederland. Het jeugdbestuur bestaat uit een groep jongeren tussen 14 en 18 jaar en adviseert over activiteiten voor jongeren die met verschillende onderwerpen zoals schoon en voldoende water, veilig leven met water en het klimaat. Ze denken na over waterproblemen in de toekomst.

Meer informatie over het jeugdwaterschap vind je hier: Jeugdwaterschap - Unie van Waterschappen.

Voor meer informatie en vragen over dit persbericht is Lotte Guest van de unit Communicatie van Waterschap Rijn en IJssel beschikbaar. Telefoon 06-52600919, e-mail l.guest@wrij.nl

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid