Fenêtre Online Solutions lanceert eigen low-code platform inclusief productwebsite

03 OKT 2024 09:15 | Fenêtre Online Solutions

Fenêtre Online Solutions, een Nederlandse leverancier van maatwerksoftware, kondigt vandaag de lancering aan van hun eigen low-code platform: siliconlowcode.com. Dit platform combineert standaardfunctionaliteiten, kant-en-klare componenten, softwaregeneratie en AI om de ontwikkeling van maatwerksoftware te versnellen. De site biedt informatie over de voordelen en case studies van het door hen ontwikkelde Silicon Low Code-platform, dat al bij diverse bedrijven is ingezet om bedrijfsprocessen efficiënt te digitaliseren.

Belangrijkste kenmerken van het Silicon Low Code-platform:

Snelheid & efficiëntie: Het verkort de time-to-market; afhankelijk van de vraag worden met Silicon applicaties 3 tot 100 keer sneller ontwikkeld dan met handmatige programmering. Heldere investering & geen lock-in: Het vermindert de afhankelijkheid van (schaarse) IT-experts en voorkomt een leveranciers-lock-in doordat de code altijd leesbaar blijft. Toekomstbestendig & in control: De Agile opzet, schaalbaarheid en toekomstbestendigheid van Silicon verminderen risico's en zorgen ervoor dat de software aansluit op de processen van de klant, in plaats van dat de processen moeten passen in de mal van een standaardsysteem. Veilig & betrouwbaar: Software ontwikkeld met Silicon voldoet aan de diverse eisen om veilig te kunnen worden gebruikt in grote organisaties.

"Deze productwebsite weerspiegelt onze toewijding aan het uitbreiden van ons Silicon Low Code-platform als een toonaangevend product op de Nederlandse low-code markt," zegt Roger Hendriks, CTO van Fenêtre Online Solutions. "Met ons bewezen low-code platform helpen we al jaren bedrijven hun digitale transformatie te versnellen. De expertise die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, zetten we nu officieel op de kaart. De derde generatie biedt alle functionaliteiten van bekende low-code platforms, en meer, wat het uniek maakt op de Nederlandse markt."

Silicon implementaties

Fenêtre heeft bij meerdere bedrijven honderden projecten uitgevoerd en heeft hen geholpen hun unieke processen op een rendabele manier te optimaliseren met maatwerk low-code software. In één vergelijking werd Silicon ingezet om een ontwikkelproces dat bij de concurrent vijf maanden duurde, in drie dagen te realiseren. De website biedt inzicht in enkele van deze projecten, zodat bezoekers een beeld krijgen van de potentie van low-code oplossingen en de use-cases waar dit platform voor kan worden ingezet.

De toekomst voor Silicon

Met de lancering van het platform en de productwebsite zet Fenêtre een nieuwe stap in hun missie om bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van software die aansluit op hun unieke, complexe bedrijfsprocessen.

Over Fenêtre – Fenêtre is in 2004 gestart en heeft drie kantoren: het hoofdkantoor in Den Haag en twee kleinere kantoren in Utrecht en Leiden. Fenêtre is gespecialiseerd in het bieden van maatwerksoftware. In tegenstelling tot standaardpakketten, waarmee diverse bedrijven dezelfde software gebruiken, wordt met Silicon software ontwikkeld op basis van de specifieke wensen van de klant. Hierdoor is de software altijd uniek. Silicon is toegepast in gespecialiseerde software voor verschillende branches, waaronder bij de ontwikkeling van: het Sanctieplatform voor de zakelijke verzekeringsbranche, de Fysio-app van HealthTrain met 150K+ actieve gebruikers per maand, en het cursusadministratiesysteem voor Tilburg University.

Voor meer informatie, bezoek de productwebsite op https://www.siliconlowcode.com/

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media