Platform biedt gepensioneerde hulp bij het vinden van pensioenactiviteiten

01 FEB 2024 09:12 | Actief Pensioen

Rotterdam - Op 1 februari 2024 gaat het landelijke platform voor (bijna) gepensioneerden live. Het platform heet Actief Pensioen en verbindt mensen met elkaar en met de maatschappij. Het platform doet dat onder andere door activiteiten aan gepensioneerden aan te bieden. 

Waarom deelnemen aan het platform Actief Pensioen? 

Het platform biedt de mogelijkheid om samen activiteiten op te pakken. Voor mensen die graag actief bezig willen zijn wanneer zij met pensioen zijn. De pensioenperiode luidt een nieuwe koers van het leven in. Actief Pensioen wil daar graag aan bijdragen aan de hand van interessante activiteiten.

Het aantal gepensioneerden in Nederland is groeiende. Het Centraal Plan Bureau (CBS) geeft aan: ‘Nu is nog één op de zes Nederlanders ouder dan 65 jaar, in 2050 geldt dat voor één op de vier. Het gaat om een toename van ongeveer twee miljoen personen.’ 

Als gevolg is er onder andere een grotere krapte op de vrijwilligersmarkt én verdwijnt er vakkennis. Daarbij neemt onze levensverwachting volgens de cijfers van het CBS toe. Hierdoor kunnen (bijna) gepensioneerden steeds langer en met veel plezier meedoen en dat is ook hard nodig. De (bijna) gepensioneerden zijn dan ook onmogelijk weg te denken als onderdeel van onze maatschappij.

Het platform Actief Pensioen biedt aan de ene kant mogelijkheden om de krapte op de vrijwilligersmarkt tegen te gaan. Aan de andere kant biedt het platform (bijna) gepensioneerden kosteloos de kans om tijdens de pensioenperiode deel te nemen aan de maatschappij. Via het platform kan de gepensioneerde keuzes maken uit het oppakken van vrijwilligerswerk of betaald werk, en verschillende educatieve en hobbymatige activiteiten. (Bijna) gepensioneerden zullen hierdoor een leuke, zinvolle nieuwe koers in hun leven kunnen inslaan tijdens hun pensioen.

Voor meer informatie over het platform zie http://www.actiefpensioen.nl/ 

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode