‘Startpagina Met TV-Logo's' Bereikt 100 Miljoen Bezoekers in 15 Jaar

04 SEP 2023 14:02 | TV Tutti

Amsterdam, 4 september 2023 - Wat begon als een eenvoudige startpagina met logo's van televisiezenders is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met meer dan 100 miljoen bezoekers in 15 jaar tijd. De website www.kijkdirect.nl, die begon in 2008, biedt gebruikers een eenvoudige en intuïtieve manier om naar televisiezenders te navigeren door middel van visuele logo's.

In de beginjaren kreeg de website media-aandacht van een grote internet nieuws-site, die het concept niet geheel serieus nam. Ondanks, of misschien dankzij, de negatieve berichtgeving groeide het bezoekersaantal van de website gestaag.

"Ik voelde me alleen maar lullig na dat interview, en had werkelijk geen idee dat dit het startpunt zou worden van een jarenlang succes," zegt Jens Borghardt, oprichter van de website. "Google bestaat 25 jaar vandaag, maar het zogeheten 'linkbuilden' waarbij je belangrijke hyperlinks naar je eigen website probeert te krijgen stond nog in de kinderschoenen."

Na het succes in Nederland werd de website gelanceerd in meerdere Europese landen, waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. Het concept bleef hetzelfde: gebruikers kunnen klikken op de logo's van de zenders om direct naar hun respectievelijke websites te worden geleid, een functie die met name populair is onder een ouder publiek dat nog altijd graag traditionele tv kijkt.

"Wederom hebben we mazzel gehad dat Google op een gegeven moment haar oorspronkelijke werk niet meer is blijven doen. Is je weleens opgevallen dat de zoekresultaten vaak jaren oud zijn? Dat is niet omdat er geen betere recentere content is, maar omdat Google niet meer zo vaak en goed is gaan indexeren als voorheen. Althans dat is mijn vermoeden. Onze websites zitten in die bak met oude zoekresultaten die nog altijd boven komen drijven. Niet elk succes is een eigen verdienste, haha."

Voor meer informatie: https://www.kijkdirect.nl/

--------------------------------------------------------------------

Over TV Tutti

TV Tutti werd opgericht in 2008 en heeft als missie om het televisiekijken eenvoudiger en toegankelijker te maken voor mensen van alle leeftijden. TV Tutti wordt geleid door Jens Borghardt. Jens beschouwt het bedrijf als een mooi voorbeeld van 'Een werkweek van 4 uur', naar het boek van Timothy Ferriss. Naast TV Tutti is Jens directeur van Apptonize. Apptonize levert mobiele apps aan webshops.

Meer binnen de rubriek Entertainment