Rotterdam opent achttiende Krajicek Playground, Henegouwerplein

21 MEI 2024 09:40 | Stichting Richard Krajicek Foundation

PERSBERICHT

Méér kinderen buiten in beweging:

Rotterdam opent achttiende Krajicek Playground, Henegouwerplein

Rotterdam, 21 mei 2024 - Kinderen die graag buiten sporten en spelen in Delfshaven doen dit sinds zaterdag officieel op Krajicek Playground Henegouwerplein. Met de opening van het multifunctionele sportveld (18 mei) is de achttiende Krajicek Playground in Rotterdam een feit.

Het Krajicek Model

De Krajicek Foundation streeft ernaar om kinderen in aandachtswijken een veilige plek in de eigen buurt te bieden, waar zij minimaal één uur per dag onbezorgd gratis kunnen sporten en spelen. Niet voor elk kind is dagelijks bewegen altijd vanzelfsprekend. Het Krajicek Model voorziet erin dat we Krajicek Playgrounds (ruimte) realiseren en dat we zorgen voor begeleiding en programmering (veiligheid) op de playgrounds.

Dit laatste doen we samen met professionele (sport)organisaties en Krajicek Scholarshippers, jongeren uit de wijk die de (sport)professionals helpen met het organiseren van activiteiten in ruil voor een studiebeurs. De Betrokken Spartaan is een van de uitvoerende partners die de kinderen in beweging brengt en houdt. Zij zorgen voor programmering op Krajicek Playground Henegouwerplein en zij nemen ook de begeleiding op zich nemen van de Krajicek Scholarshipper, die inmiddels al actief is op de Playground. 

Krajicek Playground Henegouwerplein. Beeld: Krajicek Foundation/Hasan

Krajicek Playground Henegouwerplein

Voor het naambord Krajicek Playground Henegouwerplein werd opgehangen, heeft het bestaande multifunctionele sportplein een grondige opknapbeurt gekregen. Het voetbalveld heeft nieuw kunstgras gekregen en dankzij Sportfondsen Oostervant is er een Urban Gym op het terrein geplaatst. Partners NBA Europe en Footlocker hebben de nieuwe coating en belijning van het bestaande basketbalveld gefinancierd. Regiomanager Hasan Abaka van de Krajicek Foundation: “Met de aanpassingen is deze Playground echt een hotspot voor de wijk geworden.”

“Het is urgenter dan ooit dat kinderen en jongeren een plek in de wijk vinden waar ze kunnen sporten en spelen en waar ze elkaar kunnen ontmoeten. In het gebied zijn deze plekken helaas niet altijd vanzelfsprekend”, zegt Leendert Vermeulen, afdelingshoofd Sport, Natuur en Recreatie bij de gemeente Rotterdam. “Met Krajicek Playground Henegouwerplein bieden we een plek waar ze een gezonde levensstijl kunnen ontwikkelen en zich kunnen verbinden met de kinderen uit de wijk.”

Opening Krajicek Playground Henegouwerplein. Beeld: Krajicek Foundation/Stef Horsten

#Beweegrijkdom is het vermogen om gezondheid, leefbaarheid en kansengelijkheid te creëren door als Krajicek Community samen in beweging te komen.

#beweegrijkdom  

De Krajicek Foundation streeft ernaar dat alle kinderen de positieve gevolgen ervaren van buiten bewegen. Kinderen die buiten sporten en spelen zijn sterker, gelukkiger en gezonder. Hasan Abaka: “Daarnaast constateren wij dat goede programmering op onze Playgrounds door professionals en onze Krajicek Scholarshippers de sociale cohesie in de wijk bevordert. Deze combinatie van kansengelijkheid, fysieke en sociale winst noemen wij #beweegrijkdom. Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken en bewegen op onze Krajicek Playgrounds.” 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws